Pentru a participa vă rugăm să vă înscrieți aici: https://online.superteach.ro/conferinta29mai

Premisa

Lumea în care trăim este tot mai schimbătoare. Tehnologia progresează rapid, valorile se transformă, apar și dispar profesii cu o viteză uluitoare. Ultimul an ne-a demonstrat că uneori lucrurile se pot opri brusc și singura cale de a ne continua viața profesională este de a ne reinventa și adapta cât mai rapid, de a munci mult, a face greșeli și a învăța rapid din ele pentru a obține în final noi reușite. Cum am putea pregăti astăzi copiii pentru lumea în care vor trăi ca adulți, când, poate, ceea ce prețuim astăzi, mâine va fi dat uitării sau modul în care facem azi lucrurile mâine va fi desuet sau imposibil?

Futurologii spun că generațiile actuale de copii vor avea cel puțin șapte locuri de muncă pe parcursul vieții lor. Esențială va fi abilitatea de a se adapta, de a învăța pe tot parcursul vieții și de a găsi sau a crea locuri de muncă potrivite aspirațiilor proprii pentru a obține venit dintr-o pasiune.

Cum poți să crești copiii cărora să nu le fie frică să-și suflece mânecile și să se pună pe treabă, să învețe din eșec și să caute noi variante de a obține succesul? În esență, acestea sunt trăsăturile de caracter pe care le regăsim la antreprenorii de succes: încredere în forțele proprii și gândire critică, optimism și reziliență, curiozitate și creativitate, identificarea oportunităților și rezolvarea problemelor.

Dacă îi învățăm pe copii să privească astfel lumea, dacă le dezvoltăm o mentalitate antreprenorială de la o vârstă fragedă, le oferim un avantaj real în viitor, chiar dacă nu vor deveni antreprenori. Ce înseamnă mentalitate antreprenorială? Înseamnă încredere, optimism, creativitate, ingeniozitate și reziliență, acestea fiind cruciale pentru succesul în orice carieră în viitor.

– Cum îi învățăm să recunoască oportunitățile, să-și seteze obiective, să-și asume riscul și responsabilitățile?

– Cum le dezvoltăm reziliența și gândirea critică?

– Cum îi ajutăm să își înceapă o afacere cât mai devreme?

– Cum îi învățăm să gestioneze finanțe și să rezolve problemele ce apar pe parcurs?

 

Profesori, elevi și antreprenori români de succes vor răspunde acestor întrebări într-o nouă conferință SuperTeach ”Revoluția Mentalității în Educație – Copiii de azi antreprenorii de mâine”.