Programul Mentalitatea Deschisa in Educatie (MDE) este dedicat profesorilor care vor sa implementeze schimbarea în educație. Dorim să le oferim acestora atât inspirația cât și o serie de instrumente care să îi sprijine ca activitatea lor să fie din ce în ce mai centrată pe elevi și nu doar pe competențe, astfel încât procesul de predare la clasă să acopere cât mai bine nevoile profund umane ale copiilor în individualitatea lor.

Programul de formare Mentalitatea Deschisă în Educatie este bazat pe un model internațional, dezvoltat de Institutul Arbinger – găsești mai multe detalii despre acest model aici

Este dedicat profesorilor români care își doresc, la fel ca noi, să producă o schimbare în sistemul de învățământ.  Durează 3 zile și este GRATUIT – dacă vei participa, va trebui să acoperi doar costurile aferente cazării și transportului, în cazul în care participi la formare în alt oraș.

 

Cum te poți înscrie în Programul de Formare Mentalitatea Deschisă în Educație?

Selecția pentru program se va face dintre profesorii care au participat la o conferință SuperTeach. Cei implicați pe parcursul evenimentului, care vin cu întrebări, dar și cu răspunsuri care oferă valoare adăugată prezentărilor noastre, sunt cei care vor avea întâietate.

Următorul pas pentru înscriere este completarea unui formular, care ne va ajuta să decidem gradul tău de implicare și dorința de a face o schimbare în munca ta.

Ulterior, te vom invita la un interviu (față în față sau online), pentru a te putea cunoaște mai bine și pentru a discuta mai în detaliu despre schimbările pe care ai dori să le implementezi.

La scurt timp, te vom anunța dacă ai intrat în program, respectiv dacă vei deveni un profesor cu Mentalitate Deschisă în Educație.

După cele 3 zile de training, vor urma 6 luni de implicare activă, în care vei aplica ce ai învățat și eforturile tale vor fi observate. Ulterior, vei primi certificarea finală.

 

Cum poți ajuta și alți profesori să practice Mentalitatea Deschisă în Educație?

În momentul în care ai devenit profesor cu Mentalitatea Deschisă în Educație, ai opțiunea de a participa la un nou program, cu durata de 4 zile – Formarea de Formatori. Prin parcurgerea acestuia, vei deveni un trainer specializat MDE care va putea la rândul lui să formeze alți profesori sau alte persoane interesate din comunitate.

Acesta este, de altfel, scopul ultim al proiectului SuperTeach: profesorii motivați și pasionați de ceea ce fac devin factor de schimbare pentru colegii lor și pentru comunitatea în care trăiesc, transformând societatea chiar de la bază.

Ce câștigi ca profesor facilitator certificat?

  • Vei face parte dintr-o comunitate de Schimbare a Mentalităţii în România
  • Certificarea îți oferă posbilitatea de a obține venituri suplimentare la fiecare training facilitat
  • Vei învăţa în mod practic cum să schimbi mentalităţi şi comportamente – începând cu tine
  • Vei stimula sistematic colaborarea în clasă, în echipa şcolii şi în comunitate
  • Vei descoperi cum poți încuraja și dezvolta concret responsabilitatea și inițiativa
  • Vei fi sprijinit continuu de SuperTeach şi Institutul Dezvoltării Personale – reprezentant Arbinger în România