Claudia Cârstocea este învățătoare în Constanța și de anul trecut a devenit ”Tipa cu stiloul”. Un apelativ poate nu atât de prietenos cu statutul de profesor, ar zice unii, dar așa au numit-o colegii după un speech ținut la SuperTeach în care spunea că un profesor își lasă semnătura cu stiloul în inima elevilor săi. Ceea ce Claudia Cârstocea face de generații întregi. Cu povești și cu stiloul, își pregătește elevii fără a-i încărca cu un munte de informații care nu au aplicabilitate în viața reală. Este atentă la relația cu ei, la impactul pe care îl are asupra lor și le arată omul de dincolo de catedră. ”Ce este foarte important, din punctul meu de vedere, este ca tu să te dezvălui copiilor, indiferent că predai la primar, la gimnaziu, la liceu sau la universitate. Când copilul te vede că nu ești un zeu pe un munte sau o statuie pe un soclu de care el să nu se poată atinge sau să se simtă strivit, altfel construiești o relație cu el”, spune învățătoarea.

Unul dintre primele lucruri pe care ține să ni le spună Claudia Cârstocea  este că nu face lucruri extravagante la clasă, dar își iubește meseria, își iubește copiii și tot ceea ce face pentru elevii săi este ceva ”normal”. ”Vine din faptul că îmi pasă, că realizez și conștientizez impactul uriaș pe care îl am asupra lor”, explică Claudia Cârstocea, învățătoare la Şcoala Gimnazială nr.38 “Dimitrie Cantemir” din Constanța.

Continuarea articolului pe sparknews.ro: http://sparknews.ro/2020/12/17/tipa-cu-stiloul-o-invatatoare-care-isi-lasa-semnatura-in-inima-elevilor-daca-iti-iubesti-meseria-pui-suflet-si-iti-pasa-poti-sa-faci-rai-din-ce-ai/