Simona Covrig este profesoară de matematică la Școala Gimnazială Frasin și directoare a Școlii Gimnaziale Bucșoaia din județul Suceava după ce la începutul carierei a profesat în medii defavorizate, în învățământul special sau în zone care se confruntau cu problem economice, probleme sociale. Simona a proiectat și susținut de-a lungul vremii mai multe discipline opționale (Matematică aplicată, Matematica și limbile străine, Matematică aplicată în arhitectură, Matematică și mentalitate) cu scopul de a-i apropia pe copii de matematică. La De-a Arhitectura Simona i-a ghidat pe elevi, alături de arh. Iulia Cosovanu, în realizarea „Școlii vesele” din programul educațional „My School Can be Cool” (fostul „De-a arhitectura în școala mea”) în anul școlar 2018-2019. Simona a fost de acord să ne răspundă la întrebările din seria Profesioniştii, lucru pentru care îi mulţumim! Citiţi şi fiţi inspiraţi!

Care sunt abilităţile de care ai nevoie pentru a fi o bună profesoară/directoare? Şi care dintre acestea ţi-au fost remarcate şi cultivate din copilărie?

Mai mult decât în alte profesii cred că, pentru a fi profesor/director, este foarte important să ai convingerea  că ești potrivit și îți dorești să faci această meserie.

Foarte important este ca un profesor să aibă o pregătire psihopedagogică excelentă, să fie preocupat de propria perfecționare, să fie atent la ceilalți și să își amintească în fiecare zi că „nu e despre el”. Actorii principali sunt copiii, iar el este acolo ca să îi ajute să devină cât mai buni. Atât în ceea ce privește cunoștințele și abilitățile, cât și aspirațiile și caracterul. Cred că, într-adevăr, elevii învață în primul rând „cine ești” și apoi ce „predai”.

De asemeni cred că răbdarea, perseverența și o bună capacitatea de comunicare sunt foarte importante.

Continuarea articolului disponibilă aici: http://www.de-a-arhitectura.ro/profesionistii-simona-covrig-profesor-si-director/?fbclid=IwAR01FT3qXySlYpHfEHaEgwpmwhQ_zVlKJ_rwgYyQ246p-DmI59MzAThSl0I