Alice Matei – Cernaianu

Aceasta sunt EU – Alice in Ţara SuperTeach

Gândul fiecărei zile pentru mine: INAINTE SA FAC BINE, TREBUIE SĂ VĂD CUM SĂ NU FAC RĂU!

Facilitator Mentalitate Deschisă în Educaţie – formator SuperTeach

Lector universitar doctor la Universitatea “Titu Maiorescu” Bucureşti, Filiala Târgu Jiu

Managerul educaţional al Grădiniţei Priki’n Dell, Târgu Jiu, Gorj

Sunt DASCĂL şi merg cu Trenul Educaţiei de când mă ştiu, susţinută în călătoria mea de  soţul şi copilul meu, Alin şi Albert, sufletele mele pereche.

Am absolvit Şcoala Normală” Spiru – Haret” din oraşul lui Brâncuşi, profilul învăţători – educatori unde am învăţat să simt, să simt iubire pentru copii, să ies din carapacea mea şi să imi deschid sufletul pentru a putea intra acolo cele mai pure sentimente pe care doar copiii le pot însămânţa.Mi-am continuat călătoria cu acelaşi tren către un domeniu diferit obţinând o diplomă de licenţă în Ştiinţe Economice, specializarea finanţe – contabilitate si o diplomă de doctor în Ştiinţe economice, domeniul: Cibernetică şi Statistică Economică.

Imi place să risc pentru că atunci când rişti, poţi să ai parte de aventuri minunate. Atunci când te arunci în necunoscut, poate fi înfricoşător şi toţi ştim asta. Nu vei şti niciodată ce se va afla de cealaltă parte a unei uşi, dar nu poţi afla decât daca o deschizi, nu-i aşa? Zona de confort este sigură, dar nimic nu creşte acolo.Eu am deschis uşa şi am ajuns în Ţara Superteach. Dacă nu aş fi ales să particip la conferinţele SuperTeach, nu aş fi întâlnit toţi aceşti oameni minunaţi, nu mi-aş fi dat seama că pot produce schimbare pornind de la propria persoană, nu aş fi văzut o altă perspectivă asupra educatiei.

Am invăţat in Ţara Superteach că  nu trebuie să fiu ALTFEL, este important să fiu EU, că cel mai puternic stimulent pentru transformare nu este o schimbare a convingerilor esenţiale despre sine ci o modificare a felului în care vedem relaţiile şi obligaţiile faţă de ceilalţi.

Imi plac plimbările în natură şi cărtile, aceastea fiind vitaminele sufletului meu.

Învăţ de la oamenii din jurul meu care cred, ca și mine, în educație.