Carmen Damean

Școala Barcianu, Rășinari

https://scoalabarcianu.webnode.ro/

Competențe

Ileana Carmen Dămean: „Dascălul nu mai e furnizor de informaţie, în schimb ajută la formarea tinerilor ca viitori adulţi”

Carmen Damean este profesor de matematică și informatică la Școala Barcianu din Rășinari, Sibiu.

Ileana Carmen Damean este alături de Alexandra Bega, coordonatoare a clubului GreenIMPACT „Cocoșul de Munte”, Rășinari, județul Sibiu. Clubul GreenIMPACT „Cocoşul de munte” funcționează în cadrul Școlii Gimnaziale „Sava Popovici Barcianu” din Rășinari. Clubul a luat naștere în luna ianuarie 2018, cu sprijinul Primăriei Rășinari și la inițiativa Fundației Noi Orizonturi. Fiind situat în zonă cu destinație ecoturistică, misiunea clubului a fost, încă de la început, promovarea patrimoniului local. În această idee au ales copiii numele clubului (cocoșul de munte e specific zonei, parcul natural Cindrel) dar și pentru a reînnoda o tradiție – la școală a existat, în trecut, o asociație sportivă care purta numele „Cocoșul de munte”.

Când au lansat, în 2018, broșura „Circuitul stânelor păstorești din Munții Cindrel”, copiii din clubul GreenIMPACT Cocoșul de munte Rășinari nu-și imaginau că în 17 decembrie 2020 vor fi vedetele unei gale neobișnuite, organizată pe Zoom. Și nici că primul lor proiect în folosul comunității va fi considerat cel mai bun dintre 22 de propuneri venite din șase țări – Albania, Bosnia-Herțegovina, Kosovo, România, Serbia și Slovacia.

Mai multe informații aici: https://www.noi-orizonturi.ro/2021/03/25/la-rasinari-cocosii-canta-de-mici/