Cătălina Maria Rîznic

  • Profesor psihopedagog, psihoterapeut în formare, învățător
  • Taberele /Atelierele de dezvoltare personală și socio-emoțională, pentru copii /adulți :

Re-Creează-Te în Armonie” și  „Aripi Ușoare

 

Nu-ți fie frică să faci un pas mare, pentru că nu poți trece o prăpastie din două sărituri mici!” D.  L. George

Am început  prezentarea mea prin a propune o temă de atelier, aparent, paradoxală! De fapt, ilustez ideea că școala românească actuală include multe paradoxuri și mesaje neconcordante, care demotivează și conduce la rezultate profund nemulțumitoare, pe de o parte, iar pe de altă parte, paradoxul rupe tiparul disfuncțional și lasă noile idei creative să prindă contur! In plus, într-adevăr, cred cu tărie în complexitatea și în armonia lui Unu, care înseamnă viziunea integrativă a tot ceea ce există, în relație empatică și de apreciere.

Lucrez în domeniul educațional din 1998, și, de-a lungul acestei perioade, am extins cu multă pasiune, aria de competență profesională, incluzând și zonele de consiliere individuală și de grup, coach,  NLP, psihopedagogie și psihoterapie. Organizez tabere de dezvoltare personală pentru copii, adulți și familii.

Sunt absolventă a Școlii Normale “Vasile Lupu” și a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Iași. Urmez cursurile Școlii de Formare în Psihoterapia de Cuplu și Familie. In prezent lucrez ca profesor psihopedagog la Liceul “Moldova’’, care școlarizează elevi (6-18 ani) cu deficiențe de vedere și nevazători. Am urmat formări de lungă durată în pedagogiile alternative (Waldorf și Montessori).