Codruța Chercotă

SuperTeach

https://www.superteach.ro/

Workshops

Competențe

M-au fascinat întotdeauna oamenii care amprentează, oamenii capabili să creeze conectări emoționale cu ceilalți, care nu doar să privească spre viitor ci să simtă nevoia de a-l modela, de a-l deschide tuturor oportunităților. Doar astfel pot justifica rațiunea mea de a fi profesor. Sunt pasionată de literatură, iubesc cuvintele născătoare de frumos și cred că schimbarea stă în fiecare dintre noi.

Predau limba și literatura română-limba engleză de 20 ani la aceeași școală pe care am absolvit-o ca elev de gimnaziu, Școala Gimnazială Nr.18, Timișoara, iar datorită faptului că am avut șansa de a interacționa cu elevi de diverse vârste (cu cei de gimnaziu la română, iar la engleză, cu elevi din clase primare) am descoperit în ei oportunitatea de a mă adapta nevoilor lor. Latura umană, deschiderea spre problemele copiilor, recunoașterea faptului că am de învățat de la ei, dorința de a trece dincolo de programă și de a căuta măreția în fiecare copil a declanșat în mine imboldul de a căuta soluții menite să ajute fiecare elev.

Sunt căsătorită, am o fiică de 15 ani, fapt ce m-a determinat să privesc și din perspectiva părintelui, dificultățile pe care copilul meu, și nu doar el, le întâmpina ca elev. Am realizat că școala trebuie să fie deschisă în relația cu părinții, să răspundă nevoilor lor, să îi apropie de profesori în dorința de a dezvolta parteneriate durabile în beneficiul copiilor. Așa am demarat proiectul Deschiși spre copiii noștri, proiect destinat părinților elevilor de clasa a IV-a, am înființat o comunitate a părinților, iar în întâlnirile noastre lunare cu specialiști căutăm împreună metode menite să vină în sprijinul unei mai bune relații părinte-elev-profesor. Un nou proiect educațional, Mai aproape de elevii noștri, va prinde viață, din anul școlar 2019-2020, destinat elevilor de clasa a V-a, un After School gratuit, a cărui idee a încolțit în mintea mea în urma discuțiilor cu părinții care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care se vor adapta copiii cu cerințele la nivel de gimnaziu.