Cosmin Alexandru

Decan și co-fondator al primei facultăți de antreprenoriat din România și din Sud-Estul Europei. (http://www.entrepreneurship-academy.ro)

Lector în cadrul programului de Executive MBA al „Maastricht School of Management” din București, unde predă cursul „Leading with a Story”.

Consultant și partener în firma de consultanță Wanted Transformation, specializată în procese de transformare organizațională, de echipă sau individuală. Principalele arii de intervenție ale lui Cosmin sunt definirea strategiei, dezvoltarea stilurilor de conducere și transformarea culturii organizaționale. (wantedtransformation.ro)

Înainte de cariera de consultant, Cosmin a lucrat peste 12 ani ca director  al GfK Romania – cea mai mare companie de cercetare de piață din țară. GfK Romania a apărut în România în 1996, când Grupul GfK – una dintre cele mai mari companii de cercetare de piață din lume – a cumpărat compania Research Team Romania, pe care Cosmin a fondat-o împreună cu alți parteneri în 1992 (gfk.com/ro). În 2002 Cosmin a făcut parte din echipa GfK Excellence Team în care, împreună cu alți 14 manageri din toată lumea, a participat la redefinirea valorilor globale ale Grupului GfK.

Cosmin e Eisenhower Fellow în SUA, fiind selectat împreună cu alți 25 de colegi din diferite țări să facă parte din programul „Multi Nation Program of Eisenhower Fellowships” in 2005 (https://efworld.org).

Cosmin a absolvit facultatea de Economie Generală din cadrul ASE București în 1994 și Programul de Executive MBA condus de University of Washington Business School în cooperare cu The Romanian-American Postgraduate School of Business in 1999.

Cosmin e implicat și în alte activități non-profit, ca membru fondator al AIESEC Romania (1990), Fundația Leaders (2000) și ca susținător al mai multor fundații și asociații: Fundatia Comunitară București, Școala de Valori, OvidiuRo, CeRe, Hope and Homes for Children, MagiCamp, Teach for Romania.