Cristina Bărbosu-Ene

SuperTeach

https://www.superteach.ro/

Workshops

Competențe

„Bucură-te de fiecare experiență cu sinceritatea unui copil” – acestea sunt cuvintele care mă definesc și îmi dau energie.

Cristina este facilitator în Mentalitate Deschisă în Educație din 2019 și profesor susținut de Teach for Romania, absolventă a Academiei de Leadership Pedagogie, promoția 2020.

Intensitatea acestei energii mă face să merg înainte, să-mi doresc să fiu prezentă în tot ceea ce fac. Sunt  mamă și profesor. Sunt căsătorită și în familia noastră cresc și descoperă lumea, patru copii năzdrăvani, curioși pentru care mă străduiesc să fiu ceea ce au nevoie.  Copiii mei sunt partenerii care mă însoțesc în toate activitățile pe care le desfășor. Una dintre marile mele pasiuni este fotografia, dar și handbalul – sport care m-a învățat să lucrez în echipă și să încerc să înscriu și din zone care păreau practic închise, deci să lupt.

Predau Limba și literatura română la Școala Gimnazială Sihlea din județul Vrancea și-mi iubesc școala și elevii. Cred că școala este cel mai cool loc în care poți începe călătoria prin lume, locul unde te vei îndrăgosti de frumosul din lume. Îmi plac provocările și  iubesc să mă implic în viața comunității mele și să-i cunosc pe oamenii care fac parte din ea. Cred cu tărie că, dacă suntem conectați unii cu ceilalți, putem avea comunități vii, implicate. Sunt administratorul unui grup de inițiativă locală numit „ Suntem sihleni” și în cadrul acțiunilor desfășurate încerc să-i implic pe sătenii mei în viața comunității prin identificarea problemelor cu care ne confruntăm , precum și în găsirea unor soluții.

Visez ca în comunitatea mea, oamenii să-și dorească se se implice și știu că acest deziderat este unul relizabil dacă școala va deveni inima comunității.