Ioan Popa

Primarul orașului Reșita, unul dintre puținii oameni care au trecut din antreprenoriat în administrație.

Toate eforturile noastre orientate spre crearea unui nou mediu educațional pentru copiii noștri și schimbarea din temelii a mentalităților și practicilor existente, în spiritul unei deschideri de orizont în educație, ar fi de prisos fără implicarea activă a tuturor actorilor importanți: profesori, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ, autoritățile locale, ONG-uri și companii care pot aduce investiții în domeniu.

Administrația locală este un partener onest și harnic, ce are ca prioritate educația. Astfel, Primăria Reşiţa derulează un amplu program de modernizare a opt licee, cinci școli gimnaziale, șapte grădinițe din oraş, cuprinse în proiecte cu finanţare europeană. După toate modernizările şi renovările, unitățile de învățământ vor beneficia de mobilier nou și alte 3 milioane de euro vor fi investite în dotarea cu echipamente IT, de ultimă generație. Avem în școli cabinete medicale și stomatologice unde consultațiile sunt gratuite, avem autobuz școlar și transport gratuit pentru elevi, avem învățământ dual, premiem elevii olimpici și profesorii care îi pregătesc. Reșița este orașul cu cea mai modernă infrastructură de învățământ din regiune. Pentru că merită. Alocăm 5% din PIB-ul local. Costă mult? Da. Dar cine se vaită că educația e scumpă, să se uite cât ne costă lipsa ei.

Avem un sistem. Cu bune, cu rele. Haideți să ne aducem aportul fiecare, să creăm un mediu ’’viu’’, un organism complex ale cărui mădulare, că este vorba de profesori, elevi, părinți, asociații implicate în sistemul de educație etc, acționează toate în aceeași direcție: schimbarea mediului educațional. Toate acestea pentru copiii noștri, pentru generațiile viitoare.