Ligia Deca

Consilier Prezidențial - Departamentul Educație și Cercetare

https://www.presidency.ro/

Competențe

Ligia Deca (n. 1982) este doctor în științe politice, titlu acordat în 2016 de către Universitatea din Luxemburg. A fost șefă de promoție a Facultății de Navigație și Transport Naval din cadrul Universității Maritime Constanța, unde a finalizat și studiile masterale în domeniul managementului maritim și portuar.

Ligia Deca (n. 1982) este Consilier Prezidențial pentru educatie și cercetare, coordonând proiectul România Educată, inițiat în anul 2016 de către Președintele României.

Este doctor în științe politice, susținând o teză pe tema internaționalizării educației din România la Universitatea din Luxemburg. Autoare și co-autoare a numeroase articole publicate în reviste de prestigiu, face parte din Juriul European Award for Excellence in Teaching in the Social Sciences and Humanities acordat de Central European University (CEU) încă din anul 2012 și din Boardul Executiv al Comisiei Fulbright in România. A coordonat Conferința Internaţională ”Future of Higher Education – Bologna Process Researchers Conference” (edițiile 2011 și 2014).

În perioada 2010 – 2012 a fost șefa Secretariatului Procesului Bologna, coordonând procesul de organizare a Conferinţei miniștrilor educației din statele membre ale European Higher Education Area (aprilie 2012). Anterior, Deca a fost președinta Uniunii Europene a Studenților (2008-2010), asigurând reprezentarea intereselor a 11 milioane de studenți, din 37 de state, în relația cu Uniunea Europeană, Consiliul Europei, UNESCO și alte structuri europene competente în domeniul politicilor educaționale pentru învățământul terțiar.