Liliana Romaniuc

Asociația Română de Literație

https://www.arlromania.ro/

Workshops

Competențe

Liliana Romaniuc - profesor, trainer, facilitator de învățare, doctor în științele educației - management și leadership educațional, profesor asociat la UAIC și reformator al sistemului de educație din România.
Sunt mama a doi copii (mari) și din familia de 6 membri, 4 sunt profesori!

Am înființat și condus două școli private: una după curriculumul românesc și o școală Cambridge, în Iași. A treia organizație înființată este un ONG – Asociația Română de Literație. Misiunea acestei organizații este transformarea sistemului de educație, plecând din fiecare școală, clasă și cu fiecare profesor. Am fost inspector general, sunt expert ARACIP, președinta Asociației Române de Literație și…PROFESOR!

Sunt  implicată, alături de echipa mea, în pilotarea unui program de transformare a școlilor prin învățare. Transformarea practicii de predare la clasă, reducerea analfabetismului funcțional și a inechităților din sistemul românesc de educație, profesionalizarea managementului școlilor, învățarea vizibilă și schimbarea paradigmei de formare a profesorilor reprezintă ariile mele de interes în procesul de reformare a sistemului educațional românesc. Sunt pasionată de învățare, cred în învățarea colaborativă și în eficiența colectivă a profesorilor. Am experimentat succesul și eșecul, bucuria și tristețea, notorietatea și singurătatea, fermitatea și vulnerabilitatea. Toate acestea (și multe altele) m-au ajutat să înțeleg mai bine oamenii și echipele, să prețuiesc onestitatea, integritatea, autenticitatea și greșelile din care înveți. Ador apusurile de soare, iubesc copiii și mă atrage tot ce pare imposibil! Misiunea asumată este facilitarea învățării care transformă, pentru toți copiii, în școli cu profesori transformați!