Loredana Hintea

SuperTeach

https://www.superteach.ro/

Competențe

Pasionată de educație, și-a implicat constant elevii în activități școlare și extrașcolare, crezând mereu cu tărie în puterea exemplului și a învățării experiențiale. Tocmai de aceea a inițiat și a coordonat proiecte locale, județene, regionale, ce au implicat elevii, părinții, cadrele didactice în activități inedite de învățare prin colaborare sau în acțiuni de voluntariat.

Loredana este profesor pentru învățământul primar din 1995. Pasionată de educație, și-a implicat constant elevii în activități școlare și extrașcolare, crezând mereu cu tărie în puterea exemplului și a învățării experiențiale. Tocmai de aceea a inițiat și a coordonat proiecte locale, județene, regionale, ce au implicat elevii, părinții, cadrele didactice în activități inedite de învățare prin colaborare sau în acțiuni de voluntariat.

Cursurile de formare profesională derulate în cadrul programelor europene Comenius și Grundtvig, la care a participat în Portugalia, Franța și Letonia, i-au deschis o altă perspectivă asupra procesului de predare-învățare-evaluare. A descoperit că acest proces esențial se poate derula și altfel: cu bucurie și dăruire, cu implicare și curiozitate, cu inovare și curaj.

Studiile de Științe Sociale ce au urmat, au ajutat-o pe Loredana să înțeleagă și mai mult nevoia copiilor de conectare, importanța colaborării cu familiile elevilor.. ,,Toate acestea au căpătat sens și claritate  în 2019, când, participarea la o Conferință SuperTeach, m-a adus într-o comunitate ce valorizează la maximum EDUCAȚIA, promovând-o și implementând-o cu o mentalitate aparte: MENTALITATEA DESCHISĂ”. Ceea ce a descoperit aici, consideră că trebuie dus mai departe, astfel încât în clasă, în școală, în comunitatea locală schimbarea mentalității să aducă plusvaloare vieții tuturor.