Simona Marinică

SuperTeach

Workshops

Competențe

Interacțiunea cu elevii (ca învățătoare) și cu adulții (ca trainer, facilitator) reprezintă motorul meu, sursa mea de energie, entuziasm și recunoștință că pot contribui la formarea și dezvoltarea unei noi generații.

Sunt Simona Marinică si am o experiență in învățământ de peste 20 de ani. Am avut oportunitatea să lucrez ca învățătoare în școala de stat, atât în mediul urban cât și rural, sistemul privat, dar și în alternativa educațională Waldorf. Am lucrat în mai multe instituții – grădinițe, after-school, școli private, centre educaționale de unde am putut să îmi colectez multe experiențe deosebite care au conturat foarte clar stilul meu de relaționare și comunicare (cu elevii, părinții, colegii), așteptările (de la mine, dar și de la ceilalți), valorile și menirea mea în domeniul educației.

Timp de 5 ani am fost Director al Școlii Primare Varlaam Mitropolitul, perioada care mi-a oferit șansa de a promova și implementa o abordare diferită a elevilor, profesorilor și a părinților, prin cultivarea celor trei dimensiuni-cheie ale personalității (cognitivă, emoțională și spirituală).

Pe parcursul anilor mei de dezvoltare și educație am urmat cursuri care m-au ajutat să ofer sprijin și claritate celorlalți profesori-colegi, prin training-uri despre managementul clasei, inteligențele multiple, cooperative learning, comunicare nonviolentă.

În ianuarie 2018 am participat la conferința SuperTeach din Iași, acest eveniment devenind primul pas spre dorința mea de a deveni profesor SuperTeach și Facilitator pentru Mentalitate Deschisă în Educație.