Facilitator: Laura Iacob

Apelând la una dintre numeroasele forme de a ne prezenta unii celorlalţi, aleg prima literă a primului meu prenume – Elena-Laura – iar cuvântul care mă defineşte este entuziasm. Entuziasm=EN (interior) + THEOS (zeu, Dumnezeu, divin) + ASM (suflare, respiraţie), altfel spus entuziasm înseamnă suflare divină din interior şi mult bine îmi face acest gând-definiție. […]

Detalii despre Laura Iacob

Scop

Creșterea nivelului de optimism al participanților prin coordonarea dialogului intern cu o serie de comportamente optimiste. 

Argument: 

    Este binecunoscut atât la nivel personal, cât și interrelațional că oamenii fie nu realizează sau nu conștientizează că optimismul este o abilitate nu un dar sau un talent înnăscut. Poate fi definit ca un angajament atitudinal care trebuie susținut și dezvoltat. Exercițiul din cadrul acestui atelier aduce în atenția participanților o serie de ,,instrucțiuni” de aplicare a unor strategii menite să ajute în dezvoltarea unei atitudini mai optimiste care aduce beneficii de ordin emoțional. 

Rezultate:

    Participanții vor înțelege care sunt factorii conștienți și cei inconștienți implicați în dezvolatarea dialogului intern optimist.

    Participanții vor dobândi tehnici de exersare zilnică a coportamentului optimist.