Facilitator: Sorana Pogăcean

Coordonator programe de formare și dezvoltare Fundația Noi Orizonturi Sunt parte a echipei Noi Orizonturi din 2009, când s-a înființat biroul de la Cluj. Printre responsabilitățile mele se numără pregătirea și livrarea programelor de formare pentru liderii IMPACT, susținerea cadrelor didactice din România să transfere metode experiențiale la clasă, dar și replicarea modelelor de tineret […]

Detalii despre Sorana Pogăcean

Atelier adresat în special directorilor și consilieri psihologici

Există multe probleme în societate, în comunități și în viața de zi cu zi pe care tinerii europeni sunt dispuși să le discute. Dar adesea li se neagă astfel de oportunități în școală, pentru că aceste probleme sunt văzute ca fiind o provocare prea mare pentru ora de la clasă și prea dificil de gestionat la nivelul școlii.

Mai degrabă, tinerii sunt confuzi, furioși și încurcați, fără nimeni care să îi ajute să înțeleagă aceste probleme și care să le ghideze înțelegerea, dialogul și învățarea. Știm că includerea unor probleme controversate în curriculum școlar implică niște întrebări pedagogice dificile, dar și de politică școlară pentru conducerea și direcțiunea școlii.

Acest atelier oferă resurse utile pentru ambele niveluri: pentru profesorii de la catedră și pentru directorii de școli.

5 puncte cheie/teme abordate în workshop

  1. Gestionarea controverselor la nivelul școlii
  2. Predarea subiectelor controversate

Agenda / Structură workshop

  • Ce sunt controversele?
  • Auto-evaluare a practicilor din școli
  • Instrumente de gestionare a controverselor în școli
  • Metode de predare a controverselor la clasă