Facilitator: Cornelia Melcu

Cornelia Melcu a absolvit Liceul Pedagogic Braşov în anul 1985. În 2005 a absolvit Colegiul Universitar Pedagogic din cadrul Universităţii Transilvania  din Braşov, obţinând titlul de institutor limba engleză. În anul 2009 a obţinut Licenţa în Ştiinţe ale educaţiei, pedagogia învăţământului primar şi preşcolar, în cadrul aceleiaşi universităţi. A absolvit cursurile de master-tot la Universitatea […]

Detalii despre Cornelia Melcu

Scopul atelierului:-  prezentarea și exesarea unor instrumente. Linkuri și resurse utile la clasă; Publicul ţintă: profesori pentru învățământ preuniversitar; factori de decizie; coordonatori de proiecte

Teme abordate în cadrul atelierului: Proiecte potrivite învățământului preunivesitar; instrumente utile în realizarea de proiecte; resurse educaționale deschise etc.

Participanții vor fi informați despre unele dintre proiectele naționale și internaționale, care sunt potrivite învățământului preuniversitar; vor  explora și exersa instrumente online utile în activitatea la clasă și în desfășurarea de proiecte. 

5 puncte cheie:

– A fi profesor în era tehnologiei: o provocare, o corvoadă sau…o rutină?

– Învățarea prin proiect- cheia motivării elevului?

– Când, cum și ce alegem când folosim tehnologia?

– Aplicații practice pe instrumente date

– Resurse Educaționale Deschise

 

Agendă atelier:

De ce tehnologie în școală? 

Tehnologia în folosul profesorului (instrumente pentru crearea de teste online și prezentări

Tehnologia în mâinile elevului (cum să o folosească responsabil

Resurse Educaționale Deschise

Întrebări și răspunsuri

Participanții la workshop vor avea nevoie de computer sau tabletă cu acces la internet (cel puțin unul la două persoane).