Facilitator: Liliana Rujanu

Moto: „Succesul nu este final, eșecul nu este fatal: curajul de a continua este ceea ce contează.” — Winston Churchill Profesor metodist Casa Corpului Didactic ,, Spiru Haret,,Iași, Profesor de discipline tehnice mecanică la Liceul Tehnologic ,, Dimitrie Leonida,,si formator in cadrul Rețelei ERASMUS+ din cadrul ANPCDEFP Master în Managementul Educației Adultilor, metodist ISJ Iaşi, […]

Detalii despre Liliana Rujanu

Scurtă descriere a atelierului

Educația nonformală le oferă tinerilor posibilitatea de a dezvolta valorile lor, abilitățile și competențele, altele decât cele dezvoltate în cadrul educației formale. Aceste competențe (numite “soft skills”), includ o gamă largă de competențe interpersonale, cum ar fi: spirit de echipă, de organizare și de gestionare a conflictelor, conștientizare interculturală, leadership, planificarea, organizarea, coordonarea și rezolvarea problemelor practice, abilitățile, munca în echipă, încrederea în sine, disciplina și responsabilitatea.

În cadrul acestui workshop vă propun să facem cunoștință și să experimentăm noi metode și instrumente de educație nonformală (exemplu:  Storytelling, Cafeneaua Publica, Debate, etc). În cadrul atelierului vor fi urmărite acele metode care cresc interacțiunea elev-profesor în activitățile de predare-învățare dar și în cadrul activităților extracurriculare, metode care susțin munca în echipă și pot îmbunătăți relația de comunicare dintre elev și profesor, contribuind astfel la dezvoltarea personală a elevilor.

5 puncte cheie/teme abordate în workshop

Metodologia învăţării experiențiale

Povestile nu sunt destinate doar anilor copilăriei. Storytellingul este o metodă utilizată cu succes in multe domenii, de la educație până la mediul afacerilor. Vă invităm la o sesiune de Storytelling, cu ṣi despre poveṣti, în care vom vedea cum putem utiliza poveștile în activitatea la clasă pentru a ne atinge obiectivele sau a face invatarea mai atractivă și facilă.

Cafeneaua publică este o metodă de dialog activ, schimb de informaţii şi găsire de soluţii creative de acţiune.

Debate ca metodă de dezvoltare personală, astfel încât să ajute indivizii unui anumit grup să își formeze și dezvolte abilitățile de argumentare, vorbire în public, lucru în echipă, gândire critică.

Agenda / Structură workshop

  • Prezentare CONECTEAZĂ-te cu educaţia nonformală! Fii…ALTFEL!…
  • Prezentare metode de educație nonformală ( 3-4 metode)
  • Exemple practice și exerciții
  • Surse de informare utile