Cum este școala în prezent după atâtea luni de lecții online? Ce nu a funcționat în școala online și cum putem să remediem lacunele apărute în ultimul an în educația copiilor și în relația profesor-elevi? Dar oare care sunt lecțiile bune învățate în școala online și cum le putem utiliza și în clasă, față în față cu elevii?

Irina Vasile, profesor pentru învăţământul primar la Şcoala Gimnazială „Henri Mathias Berthlot” din Ploieşti, facilitator în mentalitate deschisă în educație, a fost invitată în studioul Ploiești TV pentru a discuta despre toate acestea și despre modul în care profesorii trebuie să se adapteze elevilor din prezent, o generație digitală, foarte receptivă la tot ce este nou și diferit.

Irina Vasile a povestit cât de multe lecții bune a învățat în perioada școlii online, lecții pe care le aplică și acum extrem de bine la clasă, spre bucuria copiilor. ”Folosesc și acum în clasă instrumente utilizate în online pentru că mă ajută mult și pe mine și pe copii – link-uri și platforme utilizate în școala online, prezentările mele sunt îmbunătățite cu grafică, filme, muzică și tot felul de idei antrenante care sunt pe placul copiilor”, spune profesorul SuperTeach.

Interviul cu Irina Vasile este disponibil aici.