”Care este profesorul vostru preferat? Ce anume l-a făcut să rămână întipărit în mintea și în sufletul vostru ani la rând?”

Oferiți-vă răspuns la cele două întrebări și veți înțelege de ce am decis să coagulăm energii pentru a lansa proiectul SuperTeach.

Elevii au mai mare nevoie de susținere emoțională, și de motivație din partea cadrelor didactice decât de informații. În cele din urmă, asta a făcut și pentru fiecare dintre noi diferența dintre un profesor bun la clasă și un profesor care ne-a influențat pozitiv alegerile în viață, în general.

Este știut faptul că aceia dintre noi interesați de dezvoltarea personală și profesională ne căutăm, și găsim inspirația în videoclipuri de pe ted.com și, ocazional, în conferințele TED organizate în România. La fel este și în cazul profesorilor: aceia dintre ei care fac parte din categoria ”profesorilor altfel” își găsesc inspirația în filmulețe și tutoriale online realizate de specialiști din străinătate. Însă cum ar fi să le oferim inspirație și motivație de la specialiști români? Cum ar fi ca toți profesorii care se întâlnesc în cancelarie să fie ca profesorul de care v-ați amintit cu drag când v-ați răspuns la prima noastră întrebare? Acestea au fost gândurile care ne-au convins să organizăm conferințele SuperTeach

Apoi ne-am zis că trebuie să mergem mai departe, să formăm cât mai mulți profesori. Așa a luat naștere a doua etapă a proiectului SuperTeach: programul de formare Mentalitatea Deschisă în Educație. 

Și pentru că profesorii care au participat la conferințe și la programul de formare își doresc să inspire și alți colegi să vadă măreția din fiecare copil vrem sa creem împreună cu ei comunitatea SuperTeach.

Acestea sunt doar câteva dintre gândurile care ne-au adus pe toți la aceeași masă, cu aceeași dorință: să coagulăm comunitatea profesorilor cu mentalitate deschisă care transformă în bine România secolului 21, să avem școli cu profesori motivați și pasionați care să formeze elevi pregătiți pentru provocările viitorului.

Cu încredere într-o Românie cu profesori de calitate și elevi dedicați,

Echipa SuperTeach

(formată din foști elevi și studenți, părinți și viitori părinți)

Vă facem cunoștință cu inițiatorii SuperTeach!

Dragoș Anastasiu

CEO Eurolines

Felix Tătaru

CEO GMP Group

Alexandru Ghiță

Președinte EDUCATIVA

Cristina Gheorghe

Președinte IDP

Organizatorii SuperTeach sunt membri ai organizațiilor inițiatoare: