Pentru a achiziționa bilet vă rugăm accesați: https://heme.ro/e/superteach-buzau-2021

Pentru a achiziționa bilet ONLINE vă rugăm accesați: https://online.superteach.ro/superteach11decembrie

Premisa

Pornim de la premisa că educația copilului începe în familie și se continuă în școala. Ce facem noi, educatorii, învățătorii, profesorii, cei care pun ușor, ușor câte o picătură de cunoaștere la rădăcina fiecăruia dintre micile vlăstare, pentru ca școala să fie spațiul în care copilul să se simtă în siguranță, apreciat, înțeles, stimulat și iubit? 

Școala înseamnă încredere: încrederea profesorilor în lider, încrederea elevilor în profesori, a părinților și a membrilor comunității în școală. Într-un climat în care predomină starea de bine se pot crea relații de încredere reciprocă, elevii devin mai motivați să învețe. Într-o școală unde orele de curs se bazează pe libertatea elevilor de a se exprima, ei nu mai percep evaluarea ca având un rol punitiv, ci constructiv.

O școală a tuturor este pregătită să răspundă cerințelor actuale, inclusiv situațiilor  în care învățarea se face online. În aceste condiții, elevii și profesorii au nevoie, mai mult ca oricând, să depășească barierele ecranului și să se simtă conectați.

Trebuie, în primul rând, să-i învățăm pe elevi să se adapteze la cerințele actuale și viitoare ale societății. Să-i lăsăm să se cunoască pe sine, să aibă puterea să ia decizii, să-și exprime sentimentele și emoțiile, să-i învățăm să colaboreze unii cu ceilalți, să-i facem să nu se simtă controlați sau abandonați, să-i ascultăm, să-i ajutăm să-și găsească un ideal, propria măreție.

Școala are nevoie să fie ancorată în prezent, în realitatea elevilor ei, un loc în care învățarea se face prin îmbinarea strategiilor de predare clasice cu cele moderne, prin folosirea  instrumentelor inovative, să fie adaptată din punct de vedere tehnologic la realitatea în care trăim. 

Noi, profesorii, suntem, pentru o mare parte dintre elevi, singurii sfătuitori, prieteni sau, uneori, părinți. Cred că practicăm cea mai importantă meserie, pentru că modelăm caractere și făurim destine. Dacă vom reuși să-i facem pe copii să îndrăgească școala, înseamnă că în sufletul lor am aprins scânteia cunoașterii și a încrederii.

Calea cea mai ușoară spre sufletul unui copil este să-l asculți. Dacă plânge, alină-i suferința cu o mângăiere sau o vorbă frumoasă. Dacă râde, bucură-te și râzi și tu cu el. Dacă vrea să zboare, ridică-l cât mai sus. Dă-i avânt, nu-i frânge aripile!

Dacă întrebi un elev sau profesor  de ce venim la școală,  din multele răspunsuri se desprinde unul foarte important : venim la școală pentru că suntem oameni. 

Din orice eveniment al vieții învățăm ceva. Educația o primim din familie și o completăm în școală. Profesorul este produsul unui alt profesor și tot așa ducem către copiii cu care lucrăm, cunoșterea de sine și încrederea că ceea ce facem e bine. 

E adevărat că se spune că și din greșeli învățăm. Pentru că e omenește. Dar profesorul trebuie să pună accent pe încredere că ceea ce dă elevilor e de bine. Trebuie să  credem că interacțiunea sufletelor și a cunoștințelor ne face mai buni, mai adaptabili la încercările vieții și mai responsabili. 

În școală fiecare actor împlicat învață și e învățat. 

Ce ai fi dacă n-ai fi om?


Pentru că ne dorim să fim cu toții în siguranță și să ne bucurăm de Conferință în cele mai bune condiții, participarea în sală la eveniment se face în baza Certificatului European COVID-19 din care să reiasă că

  • au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare împotriva COVID-19
  • te afli în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.
  • prezinți rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.

Dacă nu ai descărcat încă Certificatul European COVID-19, o poți face de aici: https://certificat-covid.gov.ro/login

Program Buzău 2021

OraActivitate
08:30 - 09:30Înregistrarea participanților și cafeaua de dimineață
09:30 - 10:00Cuvânt introductiv - Carmen Neagu
10:30 - 11:10Susținere discursuri - Victoria Gheorghe, Dan Ivașcu
11:10 - 11:30Coffee Break
11:30 - 12:50Susținere discursuri - Dominca Petrovai, Anamaria Misa, Vasile Brașovanu
13:00 - 13:45Prânz
13:45 - 15:30Ateliere
Workshop 1 - Metode de educație nonformală - Susținut de Oana Dobre
Workshop 2 - Predare cu Mentalitate Deschisă - Susținut de Andreea Răvaș & Jenica Tănase
Workshop 3 - Școala de bani - Atelier de educație financiară - Susținut de Anamaria Misa
Workshop 4 - Practicile profesorului reflexiv - Susținut de Vasile Brașovanu
ONLINE
Predare cu Mentalitate Deschisă - Susținut de Oana Manta & Nicoleta Miron
15:30 - 16:00Coffee Break
16:00 - 17:10Susținere discursuri - Evelina Necula, Constantin Lomaca, Mihail Milea

google maps for free