Revista nr 2 /2023
Practici cu Mentalitate Deschisă în Educație

Dezvoltarea profesională reprezintă o direcție fundamentală în care profesorii aleg să investească timp și efort. Pentru a veni în întâmpinarea acestora, SuperTeach a lansat în 2022 programul educațional „Practici MD în Educație”, dedicat absolvenților Programului de Mentalitate Deschisă în Educație, prin care profesorii sunt susținuți în implementarea instrumentelor și a principiilor MD, dar și în transmiterea ulterioară în comunitățile de învățare a impactului pe care aceste activități le-au avut asupra lor în plan personal și profesional.

Programul educațional „Practici MD în Educație” presupune parcurgerea următoarelor etape:

  • înscrierea
  • formarea
  • implementarea
  • coaching-ul pentru aplicarea în educație a instrumentelor de Mentalitate Deschisă
  • redactarea lucrării pentru simpozionul Național ”SuperPractici cu MD”
  • prezentarea lucrării în cadrul ediție 2-a a Simpozionului Național
  • selectarea lucrărilor pentru publicarea în revista „Practici cu  Mentalitate  Deschisă în educație”.

Lucrările profesorilor participanți la programul educational desfășurat în acest au fost prezentate în cadrul  Simpozion Național „SuperPractici cu MD”, desfășurat în mai 2023, la Iași, care a reunit dascăli din toată țara, dornici să aprofundeze implementarea instrumentelor și principiilor MD în educație și să împărășească exemple de bune practici în context educațional.

Cele 11 lucrările selectate în 2023 sunt incluse în a doua ediție a Revistei „Practici cu Mentalitate Deschisă în Educație” pe care vă invităm să o descoperiți mai jos:

Am lansat a 3-a Ediție a Programului Educațional: Practici MD în Educație!

*IMPORTANT

Pentru că mai multe grupe de profesori au început cursul MDE în perioada 30.10-4.11, prelungim perioada de înscriere, oferindu-le oportunitatea de a participa la program. Termen prelungit de înscriere: 12 nov. 2023

ÎNSCRIE-TE PÂNĂ PE 12 NOIEMBRIE 2023.

Dacă ești unul dintre cei peste 1000 de absolvenți ai cursului de Mentalitate Deschisă în Educație, te invităm să te înscrii la cea de a 3-a ediție a Programului Educațional Practici MD în Educație.

Programul presupune parcurgerea mai multor etape: 

 • înscrierea;
 • formarea & implementarea;
 • coaching-ul pentru aplicarea în educație a instrumentelor MD;
 • selectarea lucrărilor pentru publicare și prezentarea lucrărilor la simpozionul național, organizat în cadrul Conferinței anuale SuperTeach.

Calendarul procesului:

 1. Înscrierea pentru participarea la programului educațional „Practici MD în educație”. Înscrie-te aici: http://tiny.cc/PracticiMDinscrieriTermen limită de înscriere: 12 noiembrie 2023.
 2. Participarea la prima sesiune de formare desfășurată în cadrul programului, care presupune îndrumare pe formularea clară a nevoii și identificarea instrumentului/principiului MD potrivit – 15 noiembrie 2023  ora 19:00.
 3. Sesiuni de formare și coaching în procesul implementării programului, realizate de către facilitatori MD. Perioada: noiembrie 2023 – iunie 2024
 4. Implementarea programului, aplicarea la clasă, completarea template-ului și (auto)evaluare. Termene pentru cele 3 autoevaluări: 
  15 ianuarie 2024, 31 martie 2024, 15 iunie 2024.

*Pentru mai multe detalii te invităm să accesezi: http://tiny.cc/INFOpracticiMD