PREMISA

             Pornind de la premisa că viitorul este mai aproape decât credem iar în acest context marcat de incertitudine și de multe vulnerabilități s-a generat necesitatea unui nou tip de educație care să răspundă provocărilor viitorului. Întregul climat al viitorului gravitează în jurul educației fiind cea care face diferența, este cea care stimulează idealul ființei umane exprimat prin „a fi şi a deveni”.

 Obiectivul 

        Tema dezbătută la Conferința Super Teach Târgu-Jiu, își propune de a crește percepția valorii mentalității deschise în rândul cadrelor didactice, încercând a schimba paradigma clasică în educație: să vedem în incertitudini oportunități și nu pericole. 

Deoarece în general soluțiile survin din răspunsul obținut la unele întrebări, vă propunem să vă alăturați demersului nostru în data de 4 iunie 2022 ora 9:30 si să aflăm răspunsul clarificator la întrebările:

  • Care sunt provocările viitorului în educație?
  • Care este mesajul ce-l dă educația în prezent-viitor și ce rol au cei 4C: colaborare, comunicare, creativitate și gândire critică?
  • Cum răspunde școala românească la provocările viitoare în educație? 
  • Cum se implică mediul de afaceri pentru a suplini ceea ce sistemul educațional e incapabil să furnizeze?

 SCOPUL CONFERINȚEI: 

          În această incursiune a provocărilor viitorului în educație, ne dorim a declanșa fiecărui cadru didactic participant, pilonul de bază a sistemului educațional, dorința de a aborda procesul instructiv-educativ dintr-o altă perspectivă ajutând fiecare copil să privească lumea prin propria lentilă adică să-i descopere măreția, talentul și potențialul de a-și construi singur viziunea asupra vieții. O educație de calitate este resursa esențială pentru modernizarea și dezvoltarea durabilă a societății.

Program Târgu Jiu 2022

ORAACTIVITATE
08:30 - 09:30Înregistrarea participanților și cafeaua de dimineață
09:40 - 10:00Cuvânt introductiv
10:00 - 10:30Mentalitatea Deschisă în Educație
10:30 - 11:05Discursuri plen - Nicoleta Deliu-Pașol, Andrada Mazilu, Ovidiu Bădescu, Laura Nicoară, Adriana Bârcean, Dragoș Anastasiu
11:10 - 11:30Coffee Break & Networking
11:30 - 13:30Ateliere

Workshop 1 - Predare cu Mentalitate Deschisă
13:30 - 14:00Prânz
14:00 - 15:30Discursuri plen - George Năzăreanu, Laura Popa, Hilde Brandl, Elena Lotrean, Dragoș Anastasiu
15:30 - 16:00Concluzii

maps for websites