Ce este Programul de formare MentalitateDeschisă în Educație®?

MDE este un program de formare destinat profesorilor, învățătorilor și educatorilor din sistemul de învățământ preuniversitar care doresc să-și transforme modul de predare și relaționare cu elevii, cu impact pe termen lung asupra motivatiei acestora pentru învățare. 
Pentru fiecare grupă de curs din cadrul programului, Asociația SuperTeach ofere BURSE pentru echipe de până la 5 profesori, învățători și educatori dintr-o unitate de învățământ. Prin formarea acestor echipe ne dorim să aducem o schimbare cu impact pozitiv asupra mediului școlar în care fiecare echipă activează. 
 

De ce Mentalitate Deschisă în Educație®?

Justificarea proiectului stă în NEVOILE profesorilor și TEMELE de interes ale acestora, pentru a-și îndeplini cât mai bine misiunea de dascăl: dezvoltare personală, stimularea stimei de sine, descoperirea și ghidarea potențialului fiecărui copil, exemple de bune practici, schimb de experiențe, comunicare eficientă și colaborare, etc.
Programul de formare Mentalitate Deschisă în Educație® aduce pentru prima dată în România un concept inovator, reprezentând o invitație la conectare și colaborare, la contribuție și susținere a profesorilor ca pilon de schimbare în educație și societate.
 

Cum se desfășoară Programul de Mentalitate Deschisă în Educație® în unitățile școlare din țară?

Pentru fiecare grupă de curs organizată în cadrul Programului de Mentalitate Deschisă în Educație, fiecare profesor, învățător sau educator poate aplica alături de alți colegi din unitatea de învățământ pe care o reprezintă pentru una dintre variantele disponibile mai jos: 
Programul în format ACREDITAT de Ministerul Educației prin O.M.E. Nr. 3879/ 04.06.2021:
 • în format blended learningcu o durată de 80 de ore (40 de ore activități sincron în format FIZIC și 40 de ore de activități asincron în format ONLINE pe platforma Classroom); 20 credite profesionale transferabile;
 • Numărul minim de persoane admise în programul ACREDITAT: 23
  Numărul maxim de persoane admise în programul ACREDITAT: 25
 
Programul în format ACCELERAT (NEACREDITAT): 
 • FIZIC cu o durată de 3 zile (20 ore de curs + 16 ore de antrenament suplimentar pentru aprofundarea instrumentelor de lucru) pentru dascălii dintr-un oraș sau județ;
 • ONLINE cu o durată de 4 zile (20 ore de curs + 16 ore de antrenament suplimentar pentru aprofundarea conținutului din curs), pe platforma  ZOOM, pentru dascălii care nu pot participa la cursul fizic deoarece acesta nu se poate organiza în orașul sau județul din care provin.
 • Numărul minim de persoane admise în programul NEACREDITAT: 24
  Numărul maxim de persoane admise în programul NEACREDITAT: 28
 
 

Criterii de eligibilitate 

Programul de Mentalitate Deschisă în Educație® este oferit sub formă de BURSĂ (integrală sau parțială) profesorilor, învățătorilor și educatorilor care completetează aplicație de înscriere și care primesc ADMIS în urma procesului de selecție. 

Pentru a participa la programul de Mentalitate Deschisă în Educație® participantul trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

 • să dețină funcția de: educator, învățător sau profesor pentru mediul preuniversitar, inspector, director sau altă poziție de conducere, având alte atribuții suplimentare celor de dascăl, consilier sau psiholog școlar;
 • să își asume responsabilitatea de a participa integral la toate activitățile de formare, indiferent de forma programului pentru care a aplicat și a fost ADMIS;
 • să își asume costurile de deplasare și cazare în cazul în care dorește să participe la programul organizat fizic într-o altă localitate decât cea în care locuiește;
 • să completeze și să transmită aplicația pentru o bursă integrală (pentru programul în format ACCELERAT) sau parțială (pentru programul în format ACREDITAT)  costurile fiind în prezent suportate de Asociația SuperTeach alături de sponsori și donatori.
 
 

CALENDARUL Programului de Mentalitate Deschisă în Educație pentru anul școlar 2023-2024:

 •  Programul de Mentalitate Deschisă în Educație
 
Vă rugăm să consultați detaliile privind desfășurarea programului de formare disponibile în introducerea fiecărui formular de înscriere. 
Rezultatele procesului de selecție vor fi transmise pe mail în decurs de aproximativ o săptămână de la momentul transmiterii aplicației.
După finalizarea perioadei de înscrieri, pentru fiecare grupă de curs, profesorii, învățătorii și educatorii selectați vor participa la o întâlnire de ONBOARDING destinată procesului organizatoric. Toate detaliile vor fi comunicate pe mail EXCLUSIV PERSOANELOR ADMISE ÎN PROGRAM!
 
Adresa de mail utilizată în comunicarea cu persoanele care au aplicat pentru Programul de Mentalitate Deschisă în Educație este formare@superteach.ro.
 
 
 

 

 •