Tudor Chirilă

Competențe

Actor, muzician, compozitor și producător în 2004 a câștigat un premiu UNITER pentru rolul "Malvolio" din 'A douăsprezecea noapte"de William Shakespeare în regia lui Gelu Colceag, fiind cel mai tânăr actor care a obținut această distincție  până în acel moment.

În 9 septembrie 2019 a inițiat petiția „Vă uniți pentru Educație?”

Tudor Chirilă este actor, muzician, compozitor și producător. A jucat în numeroase spectacole de teatru în regia unora dintre cei mai valoroși regizori români, printre care Alexandru Tocilescu, Alexandru Darie, Alexandru Dabija, Iarina Demian, Gelu Colceag, Horațiu Mălăele, Laszlo Bocsardi.

Printre producțiile de film în care a jucat se numără Legături bolnăvicioase în regia lui  Tudor Giurgiu, Milionari de weekend în regia lui Cătălin Saizescu și Nordrand, coproducția austro-germană regizată de Barbara Albert. În 2013 a filmat un scurtmetraj în Marea Britanie și un film de lungmetraj în Grecia. Cel mai recent proiect cinematografic a fost filmul Live în regia lui Vlad Păunescu, un rol ambițios în care Tudor Chirilă interpretează același personaj la trei vârste diferite.

A fost membru fondator și solist al uneia dintre cele mai iubite formații rock din România, Vama Veche. Alături de colegii lui a produs prima operă rock din România de după ’89 – Am să mă-ntorc bărbat.  Împreună cu Gelu Ionescu a compus  muzica pentru Chirița of Bârzoieni, musical în care a și jucat în adaptarea și regia Iarinei Demian.  Își continuă cariera muzicală ca lider și solist vocal al formației Vama, în 2017 lansând al treilea album în această formulă. De-a lungul celor peste 20 de ani de muzică a scris peste 100 de cântece și a susținut concerte în fața a milioane de oameni. In 2012 Tudor Chirilă a lansat cartea Exerciții de echilibru care a devenit rapid bestseller, iar din 2014 este antrenor în show-ul TV Vocea României.

În prima zi a acestui an școlar a inițiat petiția „Vă uniți pentru Educație?” spunând:

„Astăzi începe şcoala. Nu văd niciun un motiv de bucurie că mii de elevi se înrolează într-un sistem învechit şi neperformant în care copilul este pus pe ultimul loc după diverse interese care mai de care mai absurde. Sistemul în sine e absurd. Din păcate, lucrurile nu se pot schimba decât din două direcţii: mentalitatea şi voinţa politică. Cu politicieni iresponsabili e greu să generezi schimbare. Totuşi, datoria mea este să sper şi vă cer asta şi vouă”

„Am iniţiat acest apel către clasa politică. Cred că numai dacă le arătăm că ne pasă şi prin orice fel de presiune publică îi putem determina să înţeleagă că nu se mai pot juca”