Elevi cu caietele în mână, risipiți pe holurile școlii, căutând și notând fiecare descoperire făcută. Este o imagine din Școala Gimnazială „Constantin Platon” din Bacău, de fapt o vânătoare de cuvinte pe care profesoara Ana Maria Bostan o organizează la ora de engleză. Un joc care îi motivează pe copii, așa cum o fac și poveștile create la oră pentru că lecțiile de engleză nu stau în manual. Profesoara pune accent pe învățarea prin joc, pe conversație și pe dezvoltarea gândirii critice, iar, la dirigenție, lucrează cu elevii săi de clasa a VIII-a inclusiv pe partea de motivație, implicându-i chiar și pe părinți. Una dintre provocările lansate de profesoară către elevii săi este participarea la Festivalul Boovie. După experiența de anul trecut, când copiii au realizat book-trailerul cărții ”27 de pași” a lui Tibi Ușeriu, anul acesta, profesoara va merge cu două echipe pe scena de la Focșani. 

Anul trecut, profesoara a desfășurat un proiect pe critical thinking, iar lucrările copiilor au fost expuse în școală. Din semestrul trecut, pereții de pe holuri au fost decorați cu noi panouri, pe care elevii unei clase de a VIII-a au așezat, în funcție de tema aleasă, cuvintele preferate. Așa s-a ajuns la vânătoarea de cuvinte în școală pe care profesoara o organizează pentru cei mici: Cine găsește cele mai multe cuvinte pe o anumită temă. Copiii merg, caută și notează. Le place extraordinar de mult.”

Continuarea articolului pe sparknews.ro: http://sparknews.ro/2020/02/10/jocuri-si-povesti-la-ora-de-engleza-o-profesoara-din-bacau-organizeaza-vanatoare-de-cuvinte-in-scoala-si-isi-provoaca-elevii-la-lets-boovie/