Alec Blenche

Competențe

În total 35 de cărţi publicate până acum în doar 5 ani. De asemenea, Opera Comică pentru copii din Bucureşti, condusă de cunoscuta soprană Felicia Filip, a pus în scenă spectacole după primele 3 cărţi din seria Călătoriile lui Erus (anul
acesta urmând a patra) cu audiente record.

Alec Blenche a făcut studii de Drept și Pedagogie Muzicală, dar și-a descoperit adevărata vocație odată cu scrierea și publicarea cărților din seria Călătoriile lui Erus, care au devenit un adevărat fenomen, transformându-l în cel mai citit autor de cărți pentru copii din România. Seriile Jup, un pisoi de soi și Cronicile Pădurii au fost la fel de îndrăgite de micii cititori, ca și Lecții de la Sami, Pe tine ce te face fericit?, Pe tine ce te face să râzi?, Aventuri în Țara Virtuților, Aventuri în Țara Nevirtuților, Zăpardul și alte povești albe, Pac și Mac, o aventură urecheată, Orașul verde și povestea culorilor, Prințul Păpădie și Regatul Florilor.

În 2019 a câştigat premiul pentru liderul anului în cărţi pentru copii la gală Itsy Bitsy. Toate cărţile sale au un caracter educativ împletit în mod natural cu un umor specific. Astfel, Alec, reuşeşte să capteze uşor atenţia micilor cititori prin personaje şi imagini de basm care te transpun rapid în lumea poveştilor. Fiind pasionat şi de muzică, cărţile sale cuprind în general şi diverse cântecele reprezentative pe care le puteţi asculta pe site-ul www.calatoriileluierus.ro , pe youtube sau pe spotify.

Găsiţi un link către toate cărţile sale pe site-ul editurii univers:
https://edituraunivers.ro/collections/alec-blenche-carti