Ana Valeria Gorcea

SuperTeach

https://www.superteach.ro/

Workshops

Competențe

Cred în importanța armonizării laturii cognitive, emoționale și spirituale înspre o stare de echilibru. În acest sens, îmi doresc să fiu un model pentru fiica mea de nouă ani și, implicit, pentru elevii mei. Un model prin care procesul definirii de sine, transformarea și deschiderea înspre lucruri noi să fie esențiale!

Sunt profesor de Limba și literatura română la Colegiul Național „Alexandru Papiu-Ilarian” din 2016, cu o vechime de 14 ani la catedră. Sunt doctor în Filologie din 2015. Prima mea întâlnire cu SuperTeach a fost în ianuarie 2018, la Iași, iar de atunci, o dată cu parcurgerea programului de formare „Mentalitate deschisă în educație”, am devenit facilitator Arbinger, în 2019. Din acest an mi-am luat angajamentul să îmi aduc contribuția în educație într-un mod nou, deschis și eficient.

Apreciez autenticitatea exprimată a fiecăruia dintre noi ca fiind, în opinia mea, unica sursă de inspirație și contribuție în lume. Respect ritmul de absorbție al celuilalt și încurajez participarea. Cred că misiunea dascălului este de a însoți elevul în a-și descoperi potențialul, deoarece am trăit nonvaloarea, pierderea identității în mulțime prin propriul meu parcurs și am dezvoltat astfel un interes real în conceperea unor pârghii în educație care să pună accentul pe valoarea personală.

Din postura de consilier educativ, diriginte sau profesor, sprijin activități care îmbină arta cu educația juridică, financiară sau educația sexuală pe care le consider dimensiuni esențiale în traseul elevilor secolului XXI.

În egală măsură, iubesc activitățile în natură precum drumeții montane, schi alpin,  jogging, scufundări acvatice, sărituri cu parapanta sau tenis de câmp pe care le simt ca alte forme ale descoperirii de sine.

Visul meu este să fac turul Europei pe motocicletă!