Anca Gaidoș

Anca este directorul de operațiuni al Fundației Noi Orizonturi, una dintre organizațiile cu cea mai mare acoperire națională în educație și care ”exportă” programul IMPACT – un model educațional românesc – în alte 24 de țări.  Anca are 15 de ani de experiență ca formator și consultant de dezvoltare organizațională și comunitară, a văzut puterea oamenilor de a schimba comunități iar de cinci ani a ales să fie un jucător activ într-un domeniu la fel de important în dezvoltarea societății românești – educația.

Despre Fundația Noi Orizonturi

Lansată în anul 2000 în Valea Jiului, Noi Orizonturi, contribuie, prin educație, la dezvoltarea armonioasă a copiilor și tinerilor pentru ca ei să facă schimbări pozitive în comunitățile lor.

Arhitect al educației, Fundația Noi Orizonturi, spriină actorii din educație să ofere contexte și pedagogii de învățare experiențiale, relevante pentru lumea de astăzi, care ajută elevii să își cultive interesul pentru învățare și să își asume un rol activ în comunitatea locală și globală.

La nivel de sistem am propus Ministerului Educației să dea mai multă relevanță educațională programului Școala Altfel, prin transformarea lui în spațiu de experimentare a unor metode non-formale de învățare, în vederea transferului lor la clasă. Propunerile au fost acceptate și aplicate începând cu anul școlar 2016-2017.

În anul 2017, programele promovate de Noi Orizonturi – IMPACT, ȘCOLI COMUNITARE, ARHITECȚII EDUCAȚIEI, VIAȚA, au fost prezente în peste 250 de școli în România, prin cele aproape 1000 de cadre didactice și 100 de directori care au beneficiat direct de activități de formare, consultanță și suport financiar. Peste 25.000 de copii și tineri s-au bucurat de oferte educaționale care le-au stârnit motivația și interesul pentru învățare.

 

www.noi-orizonturi.ro