Andra Cărbunaru & Măriuca Mihăilescu

Măriuca și Andra sunt „fetele cu poveștile” sau, cu alte cuvinte, un jurnalist și un om de comunicare, dornice să privească SISTEMUL din afara lui și să participe la digitalizarea educației în cel mai firesc mod posibil: pornind de la copii. Acum trei ani au lansat www.afostodata.net, o platformă online cu resurse educative pentru copii cu și fără deficiență de auz. 

Deși a terminat liceul pedagogic din București, Andra și-a îndreptat atenția spre literatură și marketing, dar sufletul ei a rămas întotdeauna aproape de școală. De aceea, #aFostOdata este modul prin care ea se întoarce la ceea ce i-a plăcut dintotdeauna: sala de clasă plină cu elevi curioși, liberi în gândire, implicați, direcți, creativi. Măriuca este mama de gemene, omul mereu prezent în săli de teatru și operă, jurnalistul care își dorește să fie un model pentru cei din jur. 

Care este dorința lor? Să facă lucrurile #altfel, să pună umărul la schimbare, să încurajeze oamenii cu idei noi să aducă elevii la școală de plăcere, online sau offline. Ele au adus în clase povești despre țările lumii, personalități care merită atenția românilor, abordări diferite ale subiectelor de examen pentru limba și literatura română – pe scurt, conținut de calitate prin mijloace moderne, în mediile online cele mai apropiate de copiii noștri (Youtube, Spotify, iTunes, TikTok).