Ari Pokka

Finnish Education Institute

https://finnisheducationinstitute.fi/

Competențe

Ari Pokka este creator de politici publice în domeniul educației, director de școală gimnazială și autor.

Ari Pokka este creator de politici publice în domeniul educației, director de școală gimnazială și autor. De asemenea, este fostul Președinte al Asociației Finlandeze a Directorilor Școlari și a Confederației Internaționale a Directorilor.

1995-2020 – Director – 25 de ani

Din 1997 – La Școala Gimnazială Superioară ,,Schildt” – Cea mai mare școală gimnazială din Finlanda

2009 – 2013  – Președintele Asociației Directorilor Finlandezi

  • Perspective: Ariile principale ale politicilor educaționale, training-ul directorilor, orele de muncă ale directorilor, salariile și bunăstarea acestora. Membrii : 1300.

2014-2017 – Președintele Confederației Internaționale a Directorilor

  • În prezent, Ari lucrează pentru EduCluster Finlanda, pentru a construi primul Liceu Finlandez Internațional în Doha, Totodată, Ari oferă consultanță și pentru alte proiecte ale liceului finlandez în spațiul continentului Arab, Taiwan și Maldive.

2020 – EduCluster Finlanda

  • Șeful Departamentului de Dezvoltare a Liceului în Muscat, Oman – Școala Finlandeză din Oman
  • Expert în cadrul proiectului de colaborare educațională dintre Finlanda și Ucraina – ,,Standardele Directorilor”

Autor

2015 – Versiunea engleză a cărții sale Clasa de Top – Leadership-ul și Managementul Școlii Finlandeze,  a fost publicată.

De-a lungul carierei sale, Ari Pokka a fost puternic implicat la nivel național în activitățile curriculare, finanțarea legislației și educației, calificarea directorilor și a cadrelor didactice precum și formarea continuă și dezvoltarea mediilor de învățare.

Recomandări:

Ari este un lider educațional finlandez remarcabil. Acesta se poziționează cu mândrie printre pedagogii internaționali și a demonstrat de-a lungul timpului că deține abilități excepționale atât în construirea profesională cât și personală a relațiilor cu profesorii, directorii, cercetătorii și școlile din întreaga lume. Ca o gazdă generoasă pentru directorii internaționali, mai ales din Australia, Ari și-a construit propria moștenire în ceea ce privește susținerea și protejarea cooperării dintre țări și stimularea dialogului profesional care duce către îmbunătățirea accesului educațional și a echității. Pe lângă toate acestea, Ari este o persoană extrem de empatică care lucrează din greu pentru a construi o mai bună înțelegere printre alții. Face acest lucru cu umilință și prin acea parte a spiritului finlandez care este atât de înduioșător.

Un film despre viata lui ca director https://vimeopro.com/kansanvalistusseura/lifelong-learning-in-finland/video/86409025