Carmen Matei

SuperTeach

https://www.superteach.ro/

Workshops

Competențe

Încerc să învăț să fiu azi mai bună ca ieri, să pot aduce bucurie, curiozitate, împlinire în clasă, iar uneori îmi iese, o simt, iar alteori nu, și iarăși o simt pregnant.

Motto: „De aș grăi în limbile oamenilor și ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare și chimval răsunător (…) Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea” –  Epistola  I către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel

Sunt un om care se caută pe sine, e legat de oameni și de ceea ce poate însemna pentru ceilalți. Încerc să fac- și  să nu fac rău, iubesc și sper că pot fi un strop de mortar între ceea ce se încheagă acum, cu dragoste și pasiune, pentru cei ce învață și  vor munci și trăi, sperăm, în România.

Îmi place să visez, să citesc, să călătoresc – oriunde- orice piatră, scoică, copăcel, om, clădire  îmi pare că are o poveste  pe care mi-o  imaginez sau o aflu.

Simt că proiectul SuperTeach poate fi o cale spre înțelegerea menirii noastre, conferințele mi-au demonstrat că există posibilitatea binelui, măreției, recunoștinței  oriunde în România unde există har, pasiune, comuniune, decizie .

Am descoperit cu un mare „Wow” Mentalitatea Deschisă în Educație prin participarea la cursul din martie 2018 de la București.

Ce fac azi?

 

  • Sunt profesor de alimentație, nutriție și turism la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Municipiul Ploiești din anul 1993. 
  • Sunt profesor metodist al ISJ Prahova, pentru Discipline Tehnice din 2017

 

Ce am făcut în trecut?

 

 Am predat în felul meu, copilăresc, păpușilor – mă jucam corectând  în aer caietele și tezele cu care mama venea de la școală.

De când mi-am terminat studiile universitare am îndrumat  tinerii așa cum am știut mai bine, am avut și recunoașteri, și bătăi de cap, am plâns și am râs ca profesor, am luptat și n-am abandonat.

La Conferințele SuperTeach am simțit interesul, recunoașterea și implicarea societății, pe care nu le mai simțisem asumat, de multă vreme. Am mulțumit pentru gura de aer proaspăt pe care am repirat-o  cu toți porii și am pornit pe acest drum al descoperirii mentalității deschise. Sunt acum, aici, pe  acest drum, mirându-mă de ceea ce mi-a fost trimis- oameni și relații- pe care nu credeam că o să le ating, dar care, iată, mă formează  continuu.

 

Studii

  • Facultatea de Industrii Alimentare și Tehnică Piscicolă – Universitatea „Dunărea de Jos” Galați- 1992
  • Master „Managementul sistemelor economice, turistice și adminstrative” – Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești – 2009
  • Formare I Mentalitate Deschisă în Educație- București, martie 2018
  • Program de reducere a stressului prin mindfulness/ MBSR- Equi- Libre – București, 2018
  • Program de studii postuniversitare „Excelența organizatională și cultura calității”, Facultatea de business și Turism, Academia de Studii Economice București- 2019
  • Facilitator Mentalitate Deschisă în Educație- Iași- iulie 2020