Constantin Lomaca

Franconian International School

Workshops

Constantin Lomaca deține o experiență internațională vastă, fiind în prezent liderul Departamentului de Științe la Franconian International School(TheFIS) din Erlangen, Germania. După absolvirea Facultății de Geologie, Constantin și-a petrecut o mare parte din viața sa, mai exact 23 de ani, la Sydney, unde a fost Șef al Catedrei de Științe, iar de aproape 6 ani predă Științe în Germania.

Constantin este profesor și membru fondator al Școliii Românești din Sydney, Australia (1992-2015). Mai mult, el a fost coordonator de program în limba română la radio 2RRR din Sydney. Constantin predă chimie,biologie, fizică, filosofie pentru copii, Teoria Cunoașterii și Perspective Globale.

A publicat o serie de articole pe teme educaționale în Contributors, Republica și Tribuna Învățământului. Constantin deține o vastă experiență în planificarea curriculumului și comunităților de învățare profesională. În plus, este facilitator de atelier în predarea gândirii, învățarea bazată pe anchetă, planificare inversă și evaluare autentică.

Susține webinarii de filosofie pentru copii și mărturisește că: ,,Îmi place să predau și mă simt în elementul meu în clasă, în școli și colaborând cu colegi cu aceeași idee.În luna Decembrie din 2018, Constantin a primit premiul pentru Oameni care ne inspiră al secțiunii România Educată, oferit de către Revista Cariere.

În cadrul unui webinar de filosofie pentru copii susținut anul trecut, Constantin a vorbit despre încurajarea copiilor pentru a gândi pe cont propriu și despre Obiceiuri de Gândire Vizibilă.

Mai mult detalii despre webinarul său, aici: https://www.aspireteachers.ro/noutati/2020/3/3/filosofia-pentru-copii-constantin-lomaca