Corina Popa

Școala de gramatică

https://scoaladegramatica.ro/

Workshops

Competențe

Corina Popa a absolvit Facultatea de Litere, specializarea Limba și literatura română – Limba și literatura spaniolă din cadrul Universității din București în anul 2012, urmând, la aceeași universitate, două programe de masterat – în domeniul lingvisticii și al tehnicilor diplomatice. În timpul celor doi ani de studii masterale, și-a desfășurat practica de specialitate în cadrul Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” al Academiei Române, Departamentul de lexicografie.

Corina Popa este doctor în lingvistică și urmează al doilea program de doctorat în cadrul Centrului de Excelență în Studiul Imaginii, Universitatea din București, domeniul Studii culturale, cu o temă din sfera educației.
În 2019, a lansat Școala de gramatică, un proiect menit să popularizeze regulile de exprimare corectă în limba română. În prezent, Școala de gramatică are peste 88.000 de urmăritori, iar inițiativele cele mai cunoscute ale proiectului sunt: „GramMania” – Festivalul tinerilor care vorbesc corect, desfășurat în parteneriat cu Fundația Vodafone România (2020); platforma de lecții video „Cuvinte românești”, finanțată de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (mai – decembrie 2020), campania „La Ploiești, corect vorbești!”, în parteneriat cu Primăria Ploiești (2021).

Experiență profesională: Consilier – Departamentul Educație și Cercetare al Administrației Prezidențiale (2021–prezent); Expert (etică universitară) – UEFISCDI (2021-prezent); Realizatoare a emisiunii „Next: educația viitorului” (2019–2021); Consilier pe probleme de educație – Parlamentul României (2017-2020); Stagiar – Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” al Academiei Române, Departamentul de lexicografie (2013-2014). Corina este autoarea volumului „Despre educație și donquijotisme” (Editura Coresi, 2019) și coordonatoarea seriei „Jurnalul călătoriei lui Gramolino. COOLegere de gramatică” (Nomina, 2020).