Coziana Zaharia

Competențe

,,Am credința că sădind zilnic câte o sămânță, fie de dăruire, de înțelegere, de entuziasm sau reziliență, voi crește copii încrezători, cu dragoste de oameni, autonomi și creativi, alături de toți prietenii noștri din marea comunitate de sprijin a clasei(oameni ai teatrului, antreprenori, specialiști în dezvoltare personală sau educație financiară, profesori din școală, din comunitatea Merito, din țară (+Nicoleta, profesoara din India, prezentă în întâlnirile noastre virtuale)."

Coziana provine dintr-o familie de cadre didactice – mama, tata, bunicul, mătușa, așa că nu a avut alternativă în alegerea culoarului profesional. Și-a dori să devină învățătoare  iar în cei 25 de ani de practică nu s-a răzgândit. Ultimii 17 ani i-a petrecut în clase în care principiile democratice și învățarea colaborativă, specifice alternativei educaționale Step by Step, au fost firescul fiecarei zile.

Este profesor pentru învățământ primar al Școlii Gimnaziale Ionel Teodoreanu din București, o școală cu 8 clase Step by Step, dar și clase de învățământ tradițional. 

Coziana este de asemenea profesor MERITO.

,,Cred în potențialul fiecărui copil și am datoria să îl ajut să înțeleagă că Poate, că va Reuși cu resursele pe care le descoperim împreună.”