Csilla Peterffy (director program AVE)

Sunt profesor psihopedagog de 23 ani, aproape în aceeași școală. Pentru mine copilul este un  ” cadou „ dar și o premiză a viitorul.

Iar motoul meu este:

”Cei care educă copiii sunt demni de mai multă onoare decât cei care le dau viață; de aceea pe lângă viață, dăruiți copiilor și arta de a trăi bine, educându-i.” (Aristotel)

Având  o vocație spre o lume plină cu” nevoi speciale” pot să afirm că totdeauna m-au atras provocările și „lipsurile”. Atât personal cât și profesional am încercat să facă față provocărilor  și să ofer noutate  profesională. Firul roșu al vieții mele era totdeauna neacceptarea lipsei șanselor egale la educație, la dezvoltare, la o viață mai bună pentru fiecare copil, indiferent de categorie socială, capacitate intelectuală. De aici a pornit formarea mea în INTERVENȚIA PRECOCE și în reabilitarea auditiv- verbală pentru copii cu probleme auditive și nu numai.  Acest domeniu era și acuma 20 de ani, și este și în prezent, o realizare de pionier. Convingerile mele au fost întărite cu  experiențele practic (în străinătatea și în țară) în diferite domenii: neonatologie, audiologie, psihodiagnoză, pshiodrama copilului și a adolescenței, traumatologie, intervenția precoce în adictologie.

Oportunitatea de-a participa în prima linie la Academia de Leadership organizat de AVE mi-a întărit  crezul că împreună reușim și merită să rămân pe baricada educației .