Daniel Puia-Dumitrescu

SuperTeach

Competențe

În fiecare zi și în fiecare relație din Educație există bucurie, speranță și, peste toate, măreție.

Sunt profesor de Română și Engleză, dar și de Religie. În același timp, sunt Formator acreditat, Coordonator de programe de tineret și Consilier de Dezvoltare Personală. Sunt președintele Asociației Social-Culturale DREPT ÎN INIMĂ, din Brașov, unde predau, încă din 2017, Creative Writing, Actorie și Public Speaking, unor copii și tineri cu vârste între 6 și 18 ani.

Sunt un tip vesel și încerc mereu să fiu la zi cu informația. Mă ajută foarte mult că lucrez zilnic cu tinerii și cred că vocația mea este aceasta, iar misiunea, pe care mi-am definit-o în cadrul SuperTeach, dar era evidentă de mic, este să provoc măreția în copii și tineri.

Impactul pozitiv cred că vine și din faptul că stau în bancă și mereu între elevi, niciodată deasupra, în față sau pe poziții de superioritate. Alte calități relevante cred că sunt spontaneitatea, disciplina, libertatea de exprimare, bucuria și iubirea față de această vocație a educației.

Vreau să dau mai departe din bucuria pe care am primit-o de la facilitatorii MDE „cu mai multe amintiri”, vreau să învăț în continuare, să fiu parte dintr-o echipă care merge spre înălțimi împreună, să descopăr zi de zi măreția din elevi și colegii profesori și să facilitez, la rândul meu, dezvoltarea mea și a celorlalți.

MDE poate răsturna lumea unui profesor și o poate reclădi pe principii sănătoase, pe valori cu adevărat importante pentru persoană și comunitate. Programul MDE ajută să te vezi în context, să fii conștient și de nevoile celorlalți, și – cu atât mai mult – să te dezvolți continuu.