Eliza Biro

https://suntpitic.ro/

Workshops

Competențe

Sunt profesor de Limba și literatura română din 2002, Sunt pasionată de psihologie, de educație, de jurnalism și de comunicarea online.

Sunt profesor de Limba și literatura română din 2002, am predat atât la liceu, cât și la gimnaziu, am susținut ateliere pentru copii și pentru adulți. Am absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universității din Craiova și Masteratul în Comunicare şi Relaţii Publice, din cadrul SNSPA, București. În prezent, sunt profesor la Școala Gimnazială nr. 11 „Șt. O. Iosif”, Brașov.

Din experiența îndelungată a lucrului cu copiii și din interacțiunea cu părinții, mi-am dat seama că mediul familial este un factor important pentru succesul școlar și pentru inteligența emoțională a copiilor. De aceea, am început să caut instrumente ca să-i ajut pe părinți să dezvolte o relație armonioasă cu copiii lor. Astfel, s-a născut pasiunea pentru educație parentală și am devenit formator pentru adulți și Instructor Aware Parenting, în anul 2015 (certificare Institutul Aware Parenting, America).

În 2012, am creat site-ul  suntpitic.ro (unde scriu articole despre educație, promovez evenimente pentru părinți sau pentru profesori, desfășor campanii de conștientizare sau de informare, de ex. „Școli și grădinițe fără bullying”, „Oameni frumoși în învățământ”)

Cred în predarea prin atașement și în comunicarea non violentă și  consider că rolul de dascăl  nu se oprește la transmiterea de cunoștințe și informații. Sunt convinsă că educația se poate realiza cu succes cu ajutorul unui parteneriat eficient profesor-părinte.