Florina Grecu

SuperTeach

https://www.superteach.ro/

Workshops

Competențe

,,Să fii plictisitor - ca profesor - consider că e un păcat foarte mare. De aceea, încerc să învăț împreună cu elevii mei să ieșim din tipare, să fim creativi și să ne croim drumuri pe unde nu există, pentru a lăsa urme. Știm că putem învăța împreună, când suntem toleranți, când greșim, când nu suntem neapărat de acord unii cu alții, când lecțiile sunt dure. Acesta este farmecul lui a fi împreună.”

Florina Grecu este profesor de Limba Română, îi place să creadă că își poartă visurile în pălărie, și…asemenea unui magician, le scoate și le împărtășește celorlalți. Împreună cu elevii ei, ea încearcă să experimenteze călătorii unice, inițiatice, la finalul cărora învață CU ei și DE LA ei lecția contribuției la propria dezvoltare.

La începutul pandemiei, în aprilie și în mai 2020, a susținut workshopuri gratuite care să îi ajute pe elevi să își organizeze mai ușor timpul și să învețe eficient de acasă: ,,Școala de acasă – ghid de învățare eficientă” și ,,Timpul trece, tu ce faci?”.

Fiind profesor de limba și literatura română la un colegiu din Timișoara, Florina încearcă să modifice felul în care este perceput actul de predare/învățare. Îi invită pe elevi ,,să iasă din cutii” și să fie deschiși. A organizat împreună cu ei mai multe proiecte educaționale și acțiuni de voluntariat la centre de bătrâni, orfelinate, adăposturi de animale, încercând să stimuleze spiritul civic și de voluntariat.

,,Să fii plictisitor – ca profesor – consider că e un păcat foarte mare. De aceea, încerc să învăț împreună cu elevii mei să ieșim din tipare, să fim creativi și să ne croim drumuri pe unde nu există, pentru a lăsa urme. Știm că putem învăța împreună, când suntem toleranți, când greșim, când nu suntem neapărat de acord unii cu alții, când lecțiile sunt dure. Acesta este farmecul lui a fi împreună.”, spune ea despre ce înseamnă a fi profesor.