Georgeta Porumbescu

Competențe

Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți!

Sunt profesor de Limba franceză din anul 1998, după absolvirea Facultății de Teologie Ortodoxă, specializarea Teologie ortodoxă – Limba franceză. Timp de șase ani am predat Religie și Limba franceză la actualul Liceu Vasile Conta din Târgu Neamț. În 2009, m-am reîntors la catedră, ca profesor suplinitor de Religie la Colegiul Tehnic ”Ion Creangă” din Târgu Neamț, apoi m-am titularizat pe catedra de Limba Franceză. 

Calitățile prin care reușesc să am impact pozitiv la clasă, în comunitate sunt empatia, acompaniată de ușurința în comunicare și deschiderea spre nou, acceptând cu ușurință provocările și oportunitățile, având abilități organizatorice. 

Am coordonat timp de cinci ani parteneriate și schimburi extrașcolare cu practică agricolă și culturale cu Lycée Privé Ressins, regiunea Roanne și Lycée Privée Agricole ”Saint André” din Sury-le-Comtal din Franța, implicând peste 30 de profesori și peste 50 de elevi de gimnaziu și liceu, susținuți de familiile lor. 

Cele mai valoroase lecții pe care le-am descoperit de la elevii mei sunt originalitatea, capacitatea de a te adapta la lumea informațională în continuă transformare și dezvoltare, posibilitatea de a face față unor probleme dificile de viață.

Ceea ce mă motivează să fac parte din grupul facilitatorilor MDE este entuziasmul, comunicarea eficientă, disponibilitatea și spiritul de echipă

 Programul MDE îi ajută pe profesori să îți întoarcă privirea și să conștientizeze propria mentalitate, oferind instrumente ce pot fi puse în aplicare pentru a crea sau menține relații colaborative și valoroase  atât la clasă, cât și în cancelarie.