Ioana Molnar

Competențe

Sunt profesor de limba şi literatura română şi predau această materie copiilor de la secţia maghiară. Această ipostază mi-a solicitat creativitatea, atenţia şi motivaţia de a ajunge la sufletul elevilor mei.

Când ai 10 pași de făcut, 9 pași sunt jumătatea drumului.

(proverb chinezesc)

 

Numele meu e Molnar Ioana-Anca şi sunt profesor de limba şi literatura română şi limba şi literatura engleză. Sunt absolventă a Universităţii din Oradea, Facultatea de Litere şi am început să lucrez ca profesor începând cu anul 2008, atunci când mi-am încheiat şi studiile de licenţă. Primul meu an în învăţământ l-am pretrecut la o şcoala gimnazială din satul Ceişoara (la 30 de km de Oradea), urmând ca următorii doi ani să-i petrec la Liceul Agricol nr.1, Valea lui Mihai (la 70-80 km de Oradea). Aici am predat pentru prima dată la secţia maghiară, iar în această ipostază am ramas până în ziua de azi.

Următorii ani m-au purtat prin diferite şcoli: Liceul Tehnologic, nr.1, Suplacu de Barcău, Liceul Teoretic Ady Endre, Oradea, Școala Gimnazială Szacvay Imre, Oradea, (unde în prezent predau 4 ore – am o clasa de a VII-a) iar din 2013 predau la Liceul Tehnologic nr.1, Cadea (38 km de Oradea) unde lucrez ca profesor titular şi unde mi-am întâlnit sprijinul şi sfătuitorul meu, soţul meu, Molnar Mihai, profesor de industrie alimentară.

Pentru că suntem o echipă, încercăm să facilităm punți între domeniile noastre și să îi facem pe elevi să fie parte a unor acțivități cum ar fi: realizarea portretelor unor scriitori români folosind paste fainoase, sau un proiect tare drag nouă numit Sarea în bucate, unde una dintre activitățile proiectului este ca elevii să creeze felicitări folosind sarea într-un mod cât mai creativ.

Istoria Liceului Tehnologic, nr.1, Cadea începe în jurul anului 1960. În comunism a fost un liceu cu renume atât pentru elevii din județ, cât și pentru cei din jurul județului Bihor, dar și din țară, oferindu-le acestora o specializare și o calificare. În prezent, școala noastră are clase începând cu cele preșcolare, continuând cu cele primare, gimnaziale, liceale, profesionale și clase de seral. Specializările noastre sunt din cele mai diverse; la liceu: tehnician în industria alimentară, la profesională: bucătar-ospătar, sudor (învătământ dual), mașinist utilaje de cale și terasamente (învățământ dual), mecanic agricol, construcții și lucrări publice, lucrători în agroturism, la seral: tehnician în industria alimentară și tehnician prelucrarea lemnului.