Irina Vasile

SuperTeach

https://www.superteach.ro/

Workshops

Competențe

Am căutat permanent să fac şcoala pe placul copiilor, să pun în armonie dragostea autentică pentru educaţie, iubirea şi empatia pentru elevii mei combinate cu rigoare bine temperată. M-am dedicat profesiei străduindu-mă să lucrez cu pasiune şi profesionalism.

Sunt profesor pentru învăţământul primar la Şcoala Gimnazială „Henri Mathias Berthlot” din Ploieşti. Am ales profesia de dascăl la 14 ani, când am decis să mă înscriu pentru admitere la Liceul Pedagogic din Ploieşti. Aveam atunci două modele, persoane dragi mie, doamna mea învăţătoare (Vasilica Gabor) şi verişoara mea, Aurora. Creativitatea lor, poveştile minunate despre lecţii, despre copii mi-au determinat startul.

Cum orice alegere este însoţită şi de un strop de îndoială, am terminat liceul şi am intrat la Facultatea de Drept. Era oare o alegere bună sau prima specializare (cea oferită de liceu) era ceea ce îmi trebuia?

Soţul meu şi cele două fete ale mele m-au susţinut şi m-au ajutat să înteleg de ce trebuia să rămân la şcoală – este ceea ce mă împlineşte. Aşa am ajuns anul acesta la 26 de ani vechime în învăţământ.

Am căutat confirmari pentru “şcoala prietenoasă” la Aspire Teachers (2016), la FIEdu (2017), la SuperTeach (2018, 2019). Am realizat un curs prin care să ajut colegele mai tinere să înţeleagă ce frumos poate fi la şcoală atât pentru copii cât şi pentru profesori. Se numeşte “Sistem de valori într-o şcoală prietenoasă” şi este avizat de Casa Corpului Didactic Ploieşti. Am iniţiat proiectul educaţional “Detectiv în misiune literară” prin care să aduc “la lumină” poveştile nemuritoare, repovestindu-le în limbajul noii generaţii, adaptand diverse cerinţe pentru textul poveştii, aşa încât să fie privit din perspectiva fiecărei arii curriculare din planul cadru de studiu.

Însă, cea mai motivantă activitate, în care m-am implicat cu tot sufletul, este cursul “Mentalitate deschisa în educaţie”. Transformarea dupa acest curs este revelaţia “luminii” pe care o poţi răspândi în jur.

Din cursul “Mentalitate deschisă în educaţie” am ales un citat care cred că mă reprezintă:

„Maestrul profesor nu este decât un maestru elev care şi-a amintit arta copilăriei – arta de a învăţa în prezenţa celorlalţi”.

Crezul meu:  „Educaţia este îmblânzirea unei flacări, nu umplerea unui vas”. (Socrate)