Laura Popa

Oamenii sunt cei care mă motivează și împreună cu oamenii am crescut în valențele care m-au definit ca om de știință, profesor, formator și mamă. În cei 45 de ani am învățat de la oamenii model, din cărți și din provocările vieții. Toate acestea mi-au hrănit setea continuă pentru cunoaștere ceea ce m-a modelat într-o persoană tenace, comunicativă  și optimistă, gata oricând să transmită mai departe acumulările ce mi-au fost oferite de viață.

Din dorința de a contribuii lumii, am urmat Facultatea de Biologie urmată apoi de un masterat în ecologie marina și un doctorat în lăcuste. Apoi activitatea de profesor de biologie sau de didactica predării biologiei, profesor de neuroștiință, de genetica comportamentului uman,  coordonator de proiecte europene, mentor, director și inspector a completat latura mea comunicativă. Capacitatea de a aprecia corect valoarea naturii umane  m-au făcut să înțeleg că toate au rost într-o echipă, cu oamenii ce formează un tot unitar.

Activitatea de formator a venit firesc în viața mea. Am început prin formări ale elevilor și am continuat cu formare adulților și cadrelor didactice în domenii precum comunicare interpersonală, coordonare de echipe, management și leadership, educație nonformală, dezbatere și argumentare, educație pentru sănătate, neuroștiințe. Formarea pe care o practic este experiențială, activă, implicată și oricare ar fi tema aleasă, urmăresc ca persoanele participante să găsească în propriul univers puterea de a iniția și susține schimbarea.

Dar nimic din viața profesională nu ar fi avut posibilitatea să crească dacă nu ar fi fost susținută de aspectele ce țin de suflet. Prin colaborări cu diverse ONG-uri am am înțeles paleta de nevoi a societății, iar cultivarea frumosului s-a realizat prin hobby-ul meu – pictura.

Toate acestea m-au făcut să înțeleg că toți avem puterea de a schimba ceva, că, dacă îți dorești cu adevărat – Fă să se întâmple!