Luciana Maria Pavel

După ce am lucrat în învățământul românesc aproximativ 6 ani, cu copiii din școala primară, din gimnaziu, din liceu, cu studenții din universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, și un an cu studenții universității Karl-Ruprecht, Heidelberg, Germania am decis să ies din sistemul de învățamânt clasic și să caut și alte modalități de a face educație deoarece este nevoie să ținem pasul cu toate transformările și noutățile vieții personale și profesionale de astăzi.

 

Am avut șansa să cunosc sisteme de formare alternative care pun accentul pe:

– învațarea prin mai multe canale de comunicare

– implicarea corpului în învățare

– focusul pe starea interioară ca bază pentru performanța profesională

– povești, metafore și joc ca mijloace pentru învățare durabilă

Astfel m-am specializat în țară și la Institutul Kutschera din Austria, în lucrul cu leaderii, cu copiii și cu sistemele familiale și organizaționale.

În ultimii 3 ani și jumătate am creat mai multe programe de coaching pentru adulți și copii, unul dintre ele este programul „Copii, părinți, și dascăli în rezonanță„, în care am adaptat metoda Kutschera-Resonanz® pentru a crea o curriculă destinată orelor de dezvoltare personală, obligatorii în programa școlară.

Am aplicat-o cu succes în școlile din Cluj, alături de doamnele învățătoare, și la cercurile pedagogice la care am fost invitată.

Rezultate obținute de copii în urma participării la acest program sunt:

+  “Mă plac așa cum sunt” a crescut cu 47%.

+  “Mă simt liber și în siguranță” a crescut cu 30%.

+  “Satisfacție la școală” a crescut cu 71%.

+  “Trăiesc o viață sănătoasă” a crescut cu 55%

„Copiii cu încredere în ei au șanse mai bune în viitor.” – dr.Gundl Kutschera

 Prin tot ceea ce fac, atât în programele individuale cât și în cele de grup, însoțesc cu drag oamenii să-și valorifice potențialul, să-și găsească drumul în viață, să își dea voie să strălucească.