Marius Băeșu

Workshops

Competențe

Eu consider că profesorul are rolul de facilitator, un personaj care aduce resurse și care îi motivează pe elevi să le acceseze, pentru care respectul este de ambele părți, pentru care cel din față este un partener de învățare...

Există mai multe motive pentru care cineva ar dori să devină profesor. Unii oameni aleg această profesie pentru că îi pasionează să lucreze cu copiii și să îi ajute să învețe și să se dezvolte. Alții aleg această profesie pentru că doresc să împărtășească cunoștințele lor și să inspire următoarea generație de elevi. De asemenea, unii oameni aleg această profesie pentru că doresc să aibă un impact pozitiv asupra vieții altor persoane și asupra societății în general. 

Tehnologia a revoluționat într-adevăr domeniul educației. Introducerea tehnologiei în educație este cea mai eficientă modalitate de a oferi elevilor acces la o educație de calitate oricând și oriunde. Tehnologia permite identificarea nevoilor elevilor și adaptarea procesului instructiv-educativ la acestea pentru a asigura dezvoltarea elevilor. Și asta pentru că tehnologia simplifică accesul la resursele educaționale, îmbunătățește experiența de învățare a elevilor (care pot învăța astfel în ritmul lor, și simt nevoia să folosească tehnologia), îi ajută pe elevi să se pregătească pentru carierele lor viitoare.