Nadia Tătaru

ItsyBitsy

https://www.itsybitsy.ro/

Competențe

Nadia Tătaru este director și co-fondator Itsy Bitsy din anul 2005 și Președinte al Asociației Părinților Isteți din anul 2008.

Nadia este inițiator al campaniei naționale de prevenire și combatere a bullying-ului, demarată în anul 2017.

Nadia Tătaru este co-fondatoarea si directoarea Itsy Bitsy FM. Este președinta Asociației Părinților Isteți, inițiatoarea campaniei strategice naționale 1 iunie zi liberă, pentru timp de calitate părinte – copii, inițiatoarea campaniei strategice naționale de conștientizare, prevenire si combatere a bullyingului care a dus la modificările legii educației si la normele de prevenire a bullyingului. Este mama Mariei (18 ani) și a lui Teodor (16 ani).

Nadia Tătaru

Iubesc dintotdeauna copiii și copilăria. Mi-am făcut o misiune de-o viață în a ajuta copiii să fie văzuți, să își facă vocea auzită, să se conecteze la nivel profund cu eul lor interior, cu pasiunea lor… să îi împuternicesc și îi susțin să își ia zborul și să își împlinească visul.

De aceea, în urmă cu 15 ani am fondat împreună cu soțul meu, Felix Tătaru, radio Itsy Bitsy, primul din Europa și poate chiar din lume, dedicat în exclusivitate copiilor și universului lor. De atunci radioul a crescut și eu, odată cu el. De la un radio care emitea în București am ajuns acum să acoperim peste 60% din țară, iar prin aplicație suntem conectați cu părinții și copiii români de pretutindeni.

Mai mult, pandemia ne-a forțat să ne reinventăm și după evenimentele din parcuri cu peste 80 de mii de participanți am ajuns să facem show-uri educative și interactive în mediul online pentru sute de mii de familii.  În urmă cu 5 ani am început să militez și altfel pentru drepturile copiilor celor mulți și normali, care suferă din cauza lipsei de atenție. Așa am generat mișcarea la nivel național pentru timp de calitate părinte-copil care s-a finalizat cu legea 1 iunie zi liberă și cu difuzarea acelor mesajelor de interes public la toate televiziunile și radiourile: „Pentru sănătatea emoțională a copilului dumneavoastră petreceți cât mai mult timp cu el”.

Pornind tot de la nevoile copiilor, am inițiat acum 3 ani o mișcare strategică națională de prevenire și combatere a bullyingului. Toate instituțiile statului, ONG-uri și specialiștii implicați în fenomenul de bullying s-au aliniat, au creat o definiție unanim acceptată a  bullyingului. Astfel, am generat modificarea legii educației și din acest an copiii pot beneficia de o lege care îi protejează de bullying.

Pentru că apreciez oamenii care fac lucrurile să se miște de 5 ani organizez Gala Itsy Bitsy – Lideri pentru liderași în care premiem anual cei mai importanți lideri care fac ca lucrurile să fie mai bune pentru copii și părinți. Mă bucur când văd relații frumoase de conectare dintre copii și părinți, între copii și profesori. Asta îmi dă putere și sens să continui.