Nicoleta Stancu

Grădinița cu Program Normal Nr.2, din comuna Curcani, județul Călărași

Competențe

,,Scopul educației este acela de a schimba o minte goală cu una deschisă.” - (Malcolm Forbes)

Numele meu este Stancu Nicoleta, sunt profesor pentru învățământul preșcolar de aproape 20 de ani la Grădinița cu Program Normal Nr.2, din comuna Curcani, județul Călărași.

Am absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației din București, am absolvit cursursul de inițiere în metodologia alternativei Step by Step, am absolvit cursul de Mentalitate Deschisă în Educație oferit de SuperTeach, sunt în curs de perfecționare în pedagogia Franz Kett pentru învățământul preșcolar, în curs de formare in programul Management educațional în context mentoral, dar înainte de a fi profesor sunt o persoană empatică, sociabilă, creativă, caritabilă, flexibilă, foarte ambițioasă și dornică de perfecționare continuă.

De ce am ales sa fiu educatoare? Simplu:

Există nenumărate afirmații cu privire la menirea unui dascăl, cele mai multe fiind subiective, reflectând părerile fiecărei persoane în parte. Însă ceea ce mă face pe mine să îmi doresc să aparțin acestui mediu este iubirea necondiționată față de copii, este plăcerea de a fi cea care le ține pumnii mici atunci când nu pot să țină o un creion, de a fi cea care le întărește încrederea în forțele proprii și îi ajută să își găsească identitatea, cea care le alină durerea și le șterge lacrimile atunci când le este greu să se despartă de părinți la sosirea în grădiniță. Alături de ei, pornesc, în fiecare zi, într-o nouă aventură de explorare: a mea, a lor, a realității.