Ortansa Stroe

Competențe

Ceea ce rămâne în urma ta nu este ceea ce afișezi în fața oamenilor, ci ceea ce scrii în inimile lor.

De când eram copil visam să devin învățătoare. În anul 1989 am absolvit Liceul Pedagogic și de atunci mă dedic cu pasiune șlefuirii micilor nestemate-copiii.

Am avut parte de doi părinți minunați și de profesori buni care m-au încurajat să îmi urmez visul.

Fiind o fire energică și pasionată de sport ,am urmat cursurile Universității Ovidius , specializarea educație fizică și sport.

În prezent sunt profesor pentru învățământ primar la Școala Gimnazială Nr. 28,,Dan Barbilian” Constanța- prima școală de stat pilot cu Mentalitate Deschisă din România. Sunt recunoscătoare pentru șansa de a lucra în echipa de implementare și dezvoltare a acestui proiect.

Sunt un om care iubește oamenii, crede în frumos, care vrea să dăruiască tot ceea ce are mai bun; un om capabil să muncească neobosit pentru o cauză în care crede cu toată ființa. Sunt un om care a învățat să asculte și să înțeleagă dincolo de cuvinte, care nu se bucură de nimic dacă nu împarte cu alții, un om care nu poate trăi doar pentru el. Sunt un om care va avea întotdeauna timp pentru cei din jur, o vorbă bună, o mângâiere, un zâmbet și o inimă primitoare.

De la elevii mei am învățat, uneori, mai mult decât au putut învăța ei de la mine: că e de ajuns să îi privesc în ochi și să știu dacă sunt bucuroși, triști sau au nevoie de o îmbrățișare; că nu le voi ști niciodată pe toate dar pot continua să învăț; că nu pot să am preferați- iubirea pentru copii nu poate fi împărțită în porții inegale…că nu poți îndruma un copil pe calea cea bună dacă nu mergi și tu pe ea. Am învățat de la elevii mei să îi iubesc când merită cel mai puțin, pentru că atunci au cea mai mare nevoie.

Permanent am fost deschisă la schimbare, atât în plan personal cât și profesional. Consider că programul MDE este cea mai bună oportunitate pentru creșterea și transformarea oricărei persoane. Îmi doresc să contribui la dezvoltarea unei mari comunități de profesori cu Mentalitate Deschisă ,pasionați de ceea ce fac, profesori care văd măreția în fiecare copil și pot schimba, cu adevărat, felul în care se face educație în România.

Programul MDE îi ajută pe profesori să inspire elevilor speranță, să le aprindă imaginația și să le insufle bucuria de a învăța ; oferă instrumentele de care au nevoie să își îmbunătățească relațiile cu cei din jur și nu în ultimul rând, îi ajută să devină mai buni în tot ceea ce fac.