Romeo Moșoiu

Competențe

Consilier al Ministrului Tineretului (2010) pe probleme de tineret și relația cu ONGurile, a devenit ulterior consilier al Ministrului Educației. Construiește comunități de oameni și crede că numai prin împreună-lucrare se pot realiza lucruri cu semnificație și durabile.

Lider al studenților în perioada anilor 90, implicat în grevele studenților din 1995 care au dus la modificarea Legii Educației de la acea vreme.

Consilier al Președintelui României Emil Constantinescu la Departamentul Culte – Învățământ – Cultură, s-a implicat în reconstruirea relațiilor cu regiunile istorice Basarabia, Nordul Bucovinei, Sudul Basarabiei, Maramureșul istoric. A făcut parte din grupul de inițiativă pentru elaborarea Legii
150 de sprijinire a comunităților românești de pretutindeni. A condus Centrul Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni care organiza anul pregătitor pentru tinerii ce veneau la studii în România din regiunile istorice din jurul României și programe de formare a cadrelor didactice din școlile cu predare în limba română.

A coordonat programul ARC pentru tinerii români din regiunile istorice românești, un program educațional și cultural cu scopul de cunoaștere a României, istoria adevărată a țării și a regiunilor lor de proveniență, promovând cultura, limba și identitatea românească.